fotoreportage

Complete restyling The Harbour Club Amsterdam Oost

Restaurant 1924

Zowel restaurant The Harbour Club Amsterdam Oost als de aangrenzende privé ruimte, Next Door, zijn flink onder handen genomen op het gebied van stijl, meubilair, en indeling. Beide ruimten zijn zo aangepast dat ze inmiddels eindeloze mogelijkheden bieden.

Complete restyling The Harbour Club Amsterdam Oost

Wat meteen opvalt aan het vernieuwde restaurant is de plaats van de bar. Waar deze voorheen aan een zijflank van het restaurant te vinden was, is deze nu gepositioneerd in het midden van de ruimte als het kloppende hart van de zaak. Want na 23:00 uur is het restaurant niet alleen meer een restaurant, maar kan er ook gedanst worden.

Open keuken

De nieuwe keuken is meer open geworden en er zijn een select aantal stoelen aan de Japanse chefs table waarbij er goed zicht is op het reilen en zijlen in de keuken. De algehele stijl van het restaurant is luxer en warmer geworden. Het gebruik van zachte tinten en warme kleuren zorgen voor een intieme en romantische sfeer, maar wel een tikkeltje ondeugend. De kunst door Selwyn Senatori en glazen wijnkasten die zo kenmerkend zijn voor The Harbour Club zijn bewaard gebleven, maar ook die hebben een upgrade gekregen. Met als echte eye-catcher een statige wijnklimaatkast met meer dan 3000 flessen.

Next Door

Ook de aangrenzende privé ruimte Next Door heeft veel veranderingen ondergaan. De vloer is geëgaliseerd waardoor de ruimte zeer flexibel is en gebruikt kan worden voor een breed scala aan doeleinden. Of het nou gaat om een uitbundig verjaardagsfeest, productlancering, bruiloft bedrijfspresentatie of benefietgala. De ruimte kan maar liefst 400 gasten ontvangen en is volledig geïsoleerd. Ook is er een nieuw licht- en geluidsysteem geïnstalleerd waardoor de zaal probleemloos als clubruimte kan worden gebruikt. Bij Next Door is dezelfde stijl doorgevoerd als bij het restaurant, waardoor beide ruimtes nu harmonieus in elkaar overlopen.

Ontwikkelaar Amvest

De oplevering van het vernieuwde restaurant en Next Door vormen de eerste fase van het grootschalige verbouwingsplan van The Harbour Club Amsterdam Oost. Deze fikse verbouwing hangt samen met de algehele vernieuwing van het Cruquiusgebied door ontwikkelaar Amvest.

In de loop van 2019 opent vlakbij het Amsterdam City Harbour Hotel, een 4-sterrenhotel van de Duitse hotelketen Novum welke 246 hotelkamers, 85 serviced appartementen en 200 havenligplaatsen telt. Een in-house restaurant ontbreekt. Reden voor Joost Verhoeven, mede-eigenaar van The Harbour Club Amsterdam Oost, om hierop in te spelen. Niet alleen verwacht hij veel extra aanloop van hotelgasten, ook ziet hij met het hotel veel kansen voor huwelijken, partijen en bedrijfspresentaties.

Joost Verhoeven

Verhoeven werkte al vijf en een half jaar voor The Harbour Club voordat hij op 1 januari 2018 mede-eigenaar werd van The Harbour Club Amsterdam Oost. Tevens is hij concept director voor The Harbour Club vestigingsbreed. Joost wordt in Amsterdam Oost onder andere bijgestaan door restaurantmanager Joel Oostdam en Chef kok Melchor Soto Fernandez.

Inmiddels omvat The Harbour Club Amsterdam Oost een restaurant met 400 couverts, een terras voor 300 couverts en Next Door voor 250 zittende of 400 staande gasten. Eind 2020 komt daar een aparte presentatieruimte bij voor 2000 bezoekers.

Foto's

Reageer op dit artikel