fotoreportage

Horecainterieur: The Old Jazz in Den Haag

Restaurant 1138

De visfamilie Roeleveld voegt met The Old Jazz een derde zaak toe aan haar groeiend horeca-portfolio. Alhoewel de vis centraal op het menu staat, gaat het in deze zaak niet alleen over eten. Het in stand houden van de borrel- en ontmoetingsfunctie voor de buurt vinden de eigenaren minstens zo belangrijk.

Horecainterieur: The Old Jazz in Den Haag
(C) Roel Dijkstra Fotografie / Foto : Fred Libochant Den haag / The old Jazz / restaurant / interieur

The Old Jazz was een van de laatste ‘oude’ zaken in de steeds populairder wordende Frederik Hendrik-
straat in de Haagse Staatsliedenbuurt. Cor Roeleveld, die de bedrijven samen met zijn vader en broer runt, heeft kosten noch moeite gespaard om de zaak te renoveren in de stijl die het naar zijn mening verdiende.

The Old Jazz naast Seafoodbar Figo

‘Iedereen is blij met de zaak, maar de mooiste complimenten krijg ik toch van oud-stamgasten die zeggen dat ze de sfeer in vernieuwde Jazz heel fijn vinden’, vertelt Roeleveld. The Old Jazz is gevestigd naast Seafoodbar Figo, het andere restaurant van de familie Roeleveld. ‘Dat vind ik een voordeel. Niet alleen logistiek, ook operationeel. Alhoewel we aparte keukens hebben, kunnen we elkaar zo heel makkelijk helpen.’

Jazzy art deco-interieur in The Old Jazz

Het jazzy art deco-interieur met koloniale touch – van de hand van Ilse Stoltz van West Egg Creatives – heeft zwoele verlichting en een paar intieme zithoeken. De keuken heeft een Aziatische invloed waarbij vis centraal staat. ‘Van het personeelstekort hebben wij geen last. Moeiteloos hebben we leuk personeel voor zowel keuken als de bedie-
ning kunnen vinden’, zegt Roeleveld.

Cijfers The Old Jazz

Aert van der Goesstraat 7, Den Haag

80
zitplaatsen, 60 binnen en circa 20 op terras op de stoep voor de zaak

14
fte’s, 6 in de keuken en 8 in de bediening

200.000
euro investering in verbouwing, inrichting en de keuken van The Old Jazz

3
restaurants, naast de visspeciaalzaak in Scheveningen

>>>Meer openingen in Den Haag en ander nieuws uit Den Haag

Foto's

Reageer op dit artikel