fotoreportage

Horecainterieur: Glaswerk in Den Haag

Restaurant 514

Vier bevriende vastgoedontwikkelaars misten in de woonwijk van de toekomst de Binckhorst in Den Haag, specifieke horeca. Dus besloten ze zelf een restaurant te starten en openden, in een oud fabriekspand van de voormalige verffabriek naast de Fokkerterminal, Glaswerk met terras – voor lunch, wijn, bier en diner.

Horecainterieur: Glaswerk in Den Haag
(C)Roel Dijkstra-Vlaardingen - Foto Dennis Wisse Den Haag / Restaurant Glaswerk

V  ia een tijdelijk ontheffing van het bestemmingsplan kon ‘Glaswerk’ gerealiseerd worden. ‘Het pand is nog geen monument maar wel door de gemeente aangemerkt als industrieel erfgoed, het bestemmingsplan wordt naar verwachting aangepast’, vertelt Peter de Groot, een van de eigenaren.

Pure smaken bij Glaswerk

Glaswerk staat op een inham waar recent ook een kleine jachthaven voor 14 plaatsen is gerealiseerd. ‘We hebben een kleine keuken en bezetting, dus we moeten creatief zijn’, zegt chef-kok Bas Hoog. ‘Geen ingewikkelde gerechten maar pure smaken. We gebruiken veel inmaak- en fermentatietechnieken voor een bijzondere touch aan de gerechten’.

Oude materialen van de wijk zijn gebruikt in interieur

In de inrichting zijn oude materialen van de wijk verwerkt. ‘Zo is van de meerpalen onze bar gemaakt en zijn de pallets verwerkt in de flessenwand’, vertelt Hoog. ‘Binckhorst wordt de komende jaren dé hotspot van Den Haag, dus we kunnen onze lol op.’

Cijfers Glaswerk

Fokkerkade 14, Den Haag

5
fte’s waarvan 2 in bediening en 3 in de keuken, plus 5 oproepkrachten

32
couverts in restaurant en nog 18 aan de hoge tafels in wijnbar-deel

150.000
euro voor verbouwing en inrichting pand, inclusief terras aan jachthaven en trekvliet

4 – 7
euro voor het goedkoopste en duurste glas wijn in de bar

Beeld: Roel Dijkstra

 

 

Foto's

Reageer op dit artikel