fotoreportage

Horecainterieur: ‘Latin inspired’ restaurant Tabú in Leiden

Restaurant 560

Na een grondige verbouwing opende Tabú op 19 november haar deuren in hartje Leiden. In het kleurrijke restaurant maken gasten een culinaire reis door Latijns-Amerika. ‘Bonte kleuren en warme verlichting geven er een gevoel van vrolijkheid, sexyness en hartelijkheid’, aldus de Horeca Groep Leiden.

Horecainterieur: ‘Latin inspired’ restaurant Tabú in Leiden

Op maar liefst twee verdiepingen kun je bij Tabú genieten van authentieke gerechten, gedurfde combinaties, cocktails, streetfood en muziek. Zo zijn de Latijns-Amerikaanse invloeden overal te proeven. Door bijzondere details als een waterval van kleur op de grof gestucte wanden, een prachtig uitgelicht kruis van wel vier meter hoog in het trapgat en antieke lockerkasten vol Zuid-Amerikaanse snuisterijen stappen gasten in een andere wereld. Van de serre tot de opkamer, in de erker of aan de bar: elk hoekje in Tabú zorgt voor een unieke beleving.

Mede-eigenaar Rob van Wijnen: ‘We hebben ons verdiept in de keukens van verschillende Zuid-Amerikaanse landen en hebben de hartelijke sfeer van het continent overal doorgevoerd. Tabú is opwindend, fris en sexy, net als Latijns-Amerika. Het mooi gelegen terras dat komende zomer open gaat maakt de ervaring compleet.’

Culinaire reis voor iedereen

De kaart van Tabú brengt de keukens van verschillende Zuid-Amerikaanse landen samen. Gedurfde gerechten, voor elk moment van de dag. Zo zijn er rijk belegde sandwiches met gegrilde maiskipfilet, Rocoto peper, black eyed peas en een mango chutney, of een broodje met sappige gegrilde steak en rode kool, chipotle mayonaise, koriander en chimichurri. Voor vegetariërs en veganisten zijn er verschillende opties, zoals verrassende ‘veggie’-broodjes met pulled knolselderij, de ‘veggie verduras’met een mix van geroosterde groenten met knoflook-chili olie en zeezout, of smashed avocado met een ‘sunny side up’-eitje.

Naast frisse salades en diverse soepen staan er veel authentieke gerechten op de kaart, zoals rijk gevulde taco’s en quesadillas. Grotere gerechten zijn bijvoorbeeld Uruguayaanse steak, langzaam gegaard staartstuk, op de huid gebakken zeebaarsfilet en Argentijnse wilde gamba’s. Voor de grote trek zijn er bijgerechten als geroosterde padrón-pepertjes met grof zeezout, gepofte aardappel, rode en witte quinoa, mais of rijst te bestellen.Ook kleine gerechten staan op de kaart, zoals spicy frietjes met jalapeño, handmade empanadas, in tequila gemarineerde ‘butternut’ pompoen, roasted Iberico chorizo en natuurlijk nachos met een topping van melted cheese, sour cream, guacemole, koriander en tomaten salsa. De verschillende sharing platters van Tabú zijn een mix van verschillende gerechtjes, bedoeld om samen te delen.

Duurzaam & biologisch

Bij Tabú is duurzaamheid belangrijk. Zo zijn de tortilla’s van Tortilleria Taiyari uitsluitend gemaakt van biologische mais. Het vlees komt van runderen uit de duurzame veeteelt. Ze lopen vrij rond en grazen inheemse gras- en kruidensoorten van het land. Tabú heeft naast een wijnkaart een uitgebreid cocktailmenu, een uitgebreide keuze uit bijzondere rums, tequila’s, likeuren, gin-tonics en diverse alcoholvrije cocktails.

Over de Horeca Groep Leiden

De Horeca Groep Leiden houdt zich al jaren bezig met het ontwikkelen van vernieuwende horecaconcepten. Centraal bij deze ontwikkeling staat dat het een toegevoegde waarde is voor de stad en de directe omgeving.

Onder de Horeca Groep Leiden vallen Waterlust de Kaagsociëteit, restaurants The Bishop, Lot & de Walvis, Italian Bar-Bistro City Hall en Stadscafé van der Werff en evenementenlocatie Partycentrum La France.

Foto's

Reageer op dit artikel