fotoreportage

Fotoreportage Le Coeur Bistrothèque

Restaurant 892

De insteek van Le Coeur is die van de Franse keuken, klassiek, vol van smaak en uitgevoerd door chef Vincent Garcia die is opgegroeid in Bretagne. Slechts vier weken zaten er tussen overdracht van het pand en de soft opening.

Fotoreportage Le Coeur Bistrothèque
Amsterdam - Bistro Le Coeur in de Hartenstraat - Foto: Diederik van der Laan

Met een Franse chef achter de kachel en een pand in de ‘Hartenstraat’ kwam de naam Le Coeur als eerste boven’, vertelt Robert Braam, een van de eigenaren. De inspiratie voor de ondertitel komt uit Londen. ‘We zochten iets anders dan bistro of brasserie omdat we dag- en avondzaak én wijnbar willen zijn’, zegt hij. ‘Bistrothèque is naast een zaak in Londen ook een moderne en minder beladen titel.’

Lichte en tijdloze inrichting

De gekozen locatie, in een van De 9 Straatjes bij de grachten, zorgde direct voor een goede aanloop. De inrichting is licht, gezellig en tijdloos met gebruik van witte, blauwe en turquoise tinten met een in het oog springende lange bar en klimaatkast.

Klassieke Franse gerechten bij Le Coeur

Le Coeur serveert klassieke Franse gerechten met volle smaken van ‘oeuf royale’ in de ochtend tot een bouillabaisse in de avond en heeft een betaalbare uitgebreide wijnkaart, ook per glas.
Braam: ‘We zitten op een druk punt, in de 9 Straatjes. En met een aantal nieuwe hotels in de nabijheid zaten we de eerste dagen gelijk al lekker vol. Straks gaan we ook vol met het ontbijt, dat belooft wat.’

Cijfers Le Coeur

Le Coeur Bistrothèque
Hartenstraat 24 in Amsterdam

15
fte’s, waarvan 6 in de keuken en 9 in de bediening

250.000
euro voor verbouwing, inrichting en keukenapparatuur

60
couverts, waarvan 15 aan de (wijn)bar en 45 aan de hoge en lage tafels en terrasbankje

30
wijnen per glas en 60 franse wijnen per fles

Beeld: Diederik van der Laan

=>>Leestip: Interieurtrends 2019: wat is in en wat niet

Foto's

Reageer op dit artikel