fotoreportage

Horecainterieur: Mr. Black and The White Ox, Utrecht

Restaurant 1089

Onder de rook van de Douwe Egberts fabriek in Utrecht, die altijd zo heerlijk naar vers gebrande koffie ruikt, bevindt zich sinds 30 november Mr. Black and the White Ox. Deze bar-bistro is zeven dagen per week vanaf 07.00 of 08.00 uur open. KingKongs voorzag de ruimtes van een opvallend en uitbundig interieur.

Horecainterieur: Mr. Black and The White Ox, Utrecht

Mr. Black and the White Ox zit op de begane grond van de BLEND, het voormalige hoofdkwartier van Douwe Egberts. Daar waar vroeger de spaarpunten ingeleverd konden worden, staat nu een steam punk koffie bar, waar nog steeds authentieke DE koffie wordt geschonken.

Daarnaast is een hoofdrol weggelegd voor wijn, in de wineroom liggen maar liefst 3500 wijnen. Vanuit de skybox, de voormalige boardroom van Douwe Egberts is er een prachtig uitzicht over Utrecht. Deze is te huur is voor vergaderingen en zakelijke evenementen. De overige verdiepingen van de BLEND worden bezet door shortstay appartementen en kantoorunits.

Mr Black & The White Ox

Mr. Black refereert aan zwarte koffie. Het is dé plek voor een kop koffie, cocktail of een lekker hapje eten in een geheel ongedwongen en huiselijke sfeer. De bar is het kloppende hart van de BLEND (het voormalige hoofdkwartier van Douwe Egberts).

The White Ox is vernoemd naar het winkeltje van Egberts Douwes waar het allemaal begon. Het winkeltje ‘de Witte Os’ in Joure was volgestouwd met koloniale waren: Koffie, thee, chocola, zoethout, anijs en specerijen. Diezelfde koloniale waren liggen aan de basis van urban bistro ‘the White Ox’.

Van voorbereiding tot opening

De afgelopen maanden zijn veel krachten gebundeld om neer te zetten wat er nu staat. KingKongs, het internationale ontwerpbureau (onder meer bekend van Berlage in Eindhoven en The Suicide Club in Rotterdam) heeft Mr. Black and the White Ox voorzien van een opvallend en uitbundig interieur. In samenwerking met Douwe Egberts is een vleugje Douwe Egberts historie toegevoegd.

Terwijl met man en macht gewerkt werd aan de transformatie van het voormalige hoofdkantoor aan de Vleutensevaart, volgden chefs bijzondere masterclasses, werden de wijnen met zorg geselecteerd en werd er achter de schermen proefgedraaid.

Foto's

Reageer op dit artikel