fotoreportage

Binnenkijken bij Domenica in Amsterdam

Restaurant 699

De voormalig chef-kok en de sommelier van Toscanini stappen samen in een nieuw avontuur op een plek met veel culinaire historie. Aan de Amsterdamse Noordermarkt, waar voorheen Wil Demandt’s Bordewijk was gevestigd, is net voor de kerstdagen Domenica geopend. De Italiaanse en mediterraanse keuken in een modern jasje.

Binnenkijken bij Domenica in Amsterdam
Domenica in Amsterdam. Foto: Diederik van der Laan

Chef en mede-eigenaar Flavio Ghignoni Carestia omschrijft zijn kookstijl bij Domenica als modern, fris, toegankelijk mediterraans met een Italiaanse touch. Terwijl zijn compagnon, maître Kelly Schuurman, zich nu zonder ‘Italaanse’ rem kan uitleven op de wijnkaart. ‘Er blijft een kern van Italiaanse wijnen, maar nu aangevuld met wijnen uit Europa en veel champagnes.’

Bij Domenica is het altijd zondag

De naam Domenica betekent ‘zondag’ in het Italiaans en verwijst naar een tekst die voorganger Bordewijk op de website had: ‘Op de Noordermarkt is het altijd zondag’. Het restaurant is op zondag alleen voor lunch open. ‘Dan willen we een echte Italiaanse pranzo sfeer creëren, waar iedereen – ook gezinnen met kinderen – lekker lang kunnen tafelen’, vertelt hij.
De verbouwing duurde twee maanden. De inrichting is verzorgd door Adam Marshall van Koelhuis Frigo, die ook voor de inrichting van Kaagman & Kortekaas tekende.

Cijfers Domenica

Noordermarkt 7, Amsterdam

65
couverts binnen, waarvan 12 aan de bar.  Op het terras aan de Noordermarkt staan nog eens 30 stoelen.

100.000-150.000
euro investering in verbouwing en inrichting restaurant

80
procent aandelen in handen van beide partners en 20 bij vriend en zakenpartner Milan Arandelovic

50
euro voor het vijfgangenmenu en à la carte voor rond de 15 euro per gerecht

Beeld: Diederik van der Laan

Nieuwe look voor The Seafood Bar

Nieuwe look voor The Seafood Bar

Foto's

Reageer op dit artikel