fotoreportage

Foto’s: jonge koks strijden voor Zilveren Koksmes tijdens NK Jonge Koks

Restaurant 494

Acht jonge koks kwamen woensdag 9 januari uit in de strijd om het Zilveren Koksmes. Dit Nederlands kampioenschap wordt georganiseerd door het Gastronomisch Gilde en vond plaats tijdens de Horecava 2019. Bekijk hier foto’s van de wedstrijd en de gerechten.

Foto’s: jonge koks strijden voor Zilveren Koksmes tijdens NK Jonge Koks

Ralph Benneker (21) van restaurant De Bloemenbeek* in De Lutte heeft bij het NK voor Jonge Koks het Zilveren Koksmes gewonnen. De chef de partie liet zeven tegenstanders achter zich en mag zich de beste kok onder de 25 jaar noemen. Deze culinaire wedstrijd voor jonge koks wordt georganiseerd door het Gastronomisch Gilde en vond plaats tijdens de Horecava 2019.

Deelnemers Zilveren Koksmes

De acht deelnemers, die op 9 januari 2019 met elkaar concurreerden tijdens de Nationale Kampioenschappen voor Jonge Koks t/m 25 jaar, waren dit jaar:

  • Lars van Wijk van QO Amsterdam
  • Ralph Benneker van De Bloemenbeek*
  • Rody Ponne van Ciel Bleu**
  • Maurits van der Hoeven van de Horeca Academie
  • Damian Moes van Kasteel De Vanenburg
  • Jara Beerling van de Horeca Academie
  • Jeroen van de Steeg van Het Roode Koper*
  • Nina Graver van Restaurant de Echoput

Tijdens de editie van het NK Jonge Koks op de Horecava 2018 was het Sebastiaan Schreuder die er met de titel van beste ‘Jonge Kok’ vandoor ging.

Organisatie

De organisatie is in handen van het Gastronomisch Gilde, dé vakvereniging voor professionals in de Gastronomie. De wedstrijd vindt ieder jaar plaats tijdens de Horecava, de vakbeurs voor professionals in de foodservice-industrie.

Zilveren Koksmes

Ralph Benneker

 

Foto's

Reageer op dit artikel