fotoreportage

Foto’s: brasserie Carstens Amsterdam

Restaurant 1432

Woensdag 6 februari opent Carstens Amsterdam de deuren voor publiek. Carstens Amsterdam opent aanvankelijk enkel voor diner en neemt vanaf maart ook reserveringen aan voor de lunch.

Foto’s: brasserie Carstens Amsterdam
© SHOT BY MARV (Marvin Duiker)

Met plaats voor 85 couverts is Carstens zeven dagen per week de ideale eetgelegenheid voor zowel kleine als grote gezelschappen. Op de menukaart staane gerechten met producten die veelal van Nederlandse bodem zijn. De menukaart biedt producten van uit de Noordzee tot de Veluwe en veel ingrediënten van de in Baambrugge gelegen boerderij Lindenhoff. Het was daarom niet verrassend dat de pers in december al een voorproefje van de kaart kreeg bij de Lindenhoff.

Maik Kuijpers

Carstens Amsterdam is een samenwerking tussen voormalig Librije *** chef Maik Kuijpers en Park Plaza Victoria Amsterdam. De toegankelijke, sfeervolle brasserie is een plek bedoeld voor een ieder die houdt van écht lekker eten.

Seizoenskaart

Carstens voert elk seizoen een nieuwe menukaart; stoere kost met geraffineerde smaken. De smakelijke gerechten worden begeleid door wijnen van wijnmakers met een Hollandse connectie. Een voorbeeld is een Nederlandse wijnmaker Karel de Graaf die een wijngaard heeft in de Bourgogne. Verder staan er cocktails met advocaat en zelfgemaakte boerenjongens en – meisjes op de kaart. De bieren komen van lokale ambachtelijke brouwerijen en de kazen komen uit Nederland of elders in Europa en zijn zoveel mogelijk rauwmelkse producten, die rechtstreeks van de boer komen.

Carstens

De naam is geïnspireerd op die van de familie Carstens die in de 19e eeuw woonde en werkte in een van de kleine huisjes in het aanpalende hotel Park Plaza Victoria Amsterdam. Op dit bijzondere levensverhaal is het boek ‘Publieke Werken’ gebaseerd dat in 2015 verfilmd is. Brasserie Carstens heeft 85 couverts, krijgt een stoere uitstraling met leer, hout en beton en een eigen ingang aan de Hasselaerssteeg gelegen tussen het Damrak en de Martelaarsgracht. Carstens is een samenwerking tussen Maik Kuijpers en Park Plaza Victoria Amsterdam. Park Plaza Victoria Amsterdam is onderdeel van de PPHE Hotel group.

Foto's

Reageer op dit artikel