fotoreportage

Horecainterieur: Harries Wine & Deli in Rotterdam

Restaurant 661

Het ene pand is de winkel, het andere de wijnbar met proeflokaal. Harrie Baas liep al veel langer met het idee om ‘iets’ met wijn te beginnen. Liefst ook in combinatie met andere gastronomische producten zoals thee en kaviaar plus de mogelijkheid om trainingen te verzorgen. In Harries Wine & Deli verenigt hij die twee gedachten.

Horecainterieur: Harries Wine & Deli in Rotterdam

Harrie Baas heeft een al een leven in de horeca achter zich. Na bijna 10 jaar bij restaurant Amarone in Rotterdam is de SVH Meestergastheer in 2015 gaan freelancen als wine & foodconsultant. ‘Dat bracht mij wel bij veel ondernemers, maar uiteindelijk wil je zelf mensen ontvangen en laten genieten. Ik had al langer het idee van een winkel met wijnbar in mijn hoofd. Proeven is voor mij het ultieme beleven.’

Drank- en spijscombinaties

Beide panden hebben een aparte ingang, conform de wetgeving. ‘Het werd al snel duidelijk dat we bij de gemeente onder een vergrootglas lagen’, stelt Baas. ‘Een droog handdoekensysteem zoals ook in ziekenhuizen wordt gebruikt, werd door de gemeente afgekeurd.’
Het liefst verrast hij gasten in de bar met nieuwe drank- en spijscombinaties. Die zijn ook in de winkel te koop voor thuis.
Volgend jaar start Baas in het proeflokaal met horecatrainingen op het gebied van gastheerschap en wijn.

Cijfers Harries Wine & Deli

Hoogstraat 63a, Rotterdam

10 – 22
elke dag van de week van 10.00 tot 22.00 uur geopend

25
couverts aan tafels en bar proeflokaal/wijnbar

140.000
euro investering in verbouwing en inrichting, deels uit eigen middelen en via de bank

11
bijzondere foodpairingen, van kaas met koffie tot vis uit blik met bier

Beeld: Harrie Baas

=>> Leestip: Interieurtrends 2019: Wat is in en wat is uit

Foto's