fotoreportage

Horecainterieur: Ron Gastrobar Indonesia Downtown van Ron Blaauw

Restaurant 1493

Ron Gastrobar Indonesia Downtown, het restaurant van chef-kok Ron Blaauw, heeft op 23 januari 2019 officieel de deuren geopend aan het Rokin in Amsterdam. Het restaurant is gevestigd op de vijfde verdieping van het pand waarin ook warenhuis Hudson’s Bay zit.

Horecainterieur: Ron Gastrobar Indonesia Downtown van Ron Blaauw

Voorheen zat op deze locatie Ron Blaauws restaurant Nacarat. Dat concept sloeg op die locatie echter niet genoeg aan. Het nieuws dat Nacarat de deuren ging sluiten, kwam een dag na het nieuws dat het restaurant werd gewaardeerd met een Bib Gourmand.

Met Ron Gastrobar Indonesia Downtown wordt voortgebouwd op het succes van Ron Gastrobar Indonesia. Dat betekent ‘al het goede van Ouderkerk: rijsttafel, rendang en cocktails, maar dan in Amsterdam dus meer urban en een tikje ‘stouter’. De bar kreeg nog meer een centrale plaats in het restaurant en werd uitgebreid met een dj-booth. ‘Ik wil onze gasten meer bieden dan heerlijk Indonesisch eten. Ik heb me laten inspireren in Londen door onder andere Parc Chinois. Een mix van fine dining en live entertainment. Bij Ron Gastrobar Indonesia Downtown staan de Indonesische snacks en specials van topniveau natuurlijk centraal, al krijgen ze wel een twist wat betreft presentatie.’

Ron Gastrobar Indonesia Downtown

Net als voormalig restaurant Nacarat, nam Hip Studio het interieur voor haar rekening. Interieurdesigner Wim Hoopman van HIP Studio: ‘Uniek is het uitzicht over de binnenstad van Amsterdam door het koepelvormige dak’. De inrichting van Ron Gastrobar Indonesia Downtown werd aangepast aan het nieuwe concept en positionering. Ron Blaauw zei hierover eerder: ‘Er komt een nieuwe kleurstelling voor de stoelen, het roze verdwijnt.’ Blauw en groen zijn de hoofdkleuren geworden. De bar werd voorzien van afbeeldingen uit de jungle.

Downtown is geïnspireerd op de God en weduwe ‘Rangda’. De website van het restaurant meldt: ‘Wanneer de avond valt en de muziek en het entertainment dynamischer wordt krijgt Rangda met haar vlammende tong, scherpe klauwen en demonisch rollende ogen, steeds meer moeite om de rust en harmonie in de Urban Jungle te bewaren.’

‘Met de ingang in de smalle steeg brengen we je voor even in een van de steegjes van Jakarta. Gasten krijgen een voorproefje van wat je verborgen op de bovenste verdieping zal aantreffen. De bar van Downtown heeft een spannende en uitgebreide verzameling cocktails, wijnen en gedestilleerd. In combinatie met de allerbeste Indonesische gerechten en het live entertainment zorgen we ervoor dat je tot diep in de nacht door de Urban Jungle kunt zwerven.’

HIP Studio is verantwoordelijk voor concept, design & uitvoer.

 

Foto's

Reageer op dit artikel