fotoreportage

Horecainterieur tweesterrenrestaurant De Kromme Watergang na restyling

Restaurant 489

Tweesterrenrestaurant De Kromme Watergang kreeg recent in twee weken tijd een compleet nieuw interieur. Edwin Vinke: ‘De natuur was de inspiratie. We werken in de keuken ook steeds meer met gerechten op bijvoorbeeld hout en schelpen en dat wordt nu echt doorgevoerd in het interieur.’ Binnenkijken?

Horecainterieur tweesterrenrestaurant De Kromme Watergang na restyling

De zilte gronden waarop Vinke geboren is, vormen de basis voor de keuken van De Kromme Watergang, maar nu ook voor het restaurant zelf. Blanche Vinke nam, samen met aannemer Ferry van Steenberge en kunstenaars Wout Kole en Barre Verkerke, het interieur voor haar rekening. ‘Wout Kole heeft schitterende foto’s gemaakt voor in het restaurant.’ Barre Verkerke nam het schilderwerk voor zijn rekening. ‘Hij schildert een muur op zo’n manier dat het van hout lijkt, of geeft een muur een marmerimitatie.’

Het restaurant kreeg een volledig nieuwe en lichtere vloer, nieuwe lampen en een wijnkelder waar je nu naar binnen kan kijken. ‘De stoelen zijn gebleven, want die zitten nog steeds voortreffelijk.’

Foto’s Pieter D’hoop

Over De Kromme Watergang

De Kromme Watergang in het Zeeuwse Hoofdplaat is bekroond met twee Michelinsterren. Aan het roer staan Edwin en Blanche Vinke. Hun zoon Tom werkt er als souschef, samen met Wouter Kik die in juni 2017 de overstap maakte vanuit De Vierbannen in Ouwerkerk. De zilte gronden waarop Vinke geboren is, vormen de basis voor de keuken. In 2005 werd het restaurant gewaardeerd met een eerste Michelinster. In 2011 volgde de tweede.

Foto's

Reageer op dit artikel