fotoreportage

Foto’s Piero’s: een nieuwe Italiaan in een retro jasje

Restaurant 516

Restaurant Piero’s heeft de deuren geopend op ‘t Ledig Erf in Utrecht in het vroegere Speck Bar & Grill. Piero’s wordt een plek waar je de gastheer bij naam kent, even naar binnenloopt voor een drankje en uren later pas weer weggaat. Hier kunnen gasten het beste dat Italië te bieden heeft ontdekken, met een échte Italiaanse gastheer.

Foto’s Piero’s: een nieuwe Italiaan in een retro jasje
Foto: Jorinde Brandligt & Christi Wijnen.

De nieuwe zaak is vernoemd naar een van de nieuwe eigenaren en gastheer Piero Rossi die samen met Joris Visser en Niels van Nieuwenhuizen, bekend van Firma Pickles, Speck en Lucy Lou, verantwoordelijk zijn voor het concept en de uitvoering. ‘In Italië is het heel normaal dat de zaak de naam van de eigenaren draagt. En aangezien ik de enige Italiaan van het drietal ben, werd het mijn naam’, lacht de in Lombardije geboren Piero. ‘Maar het is niet alleen mijn naam, je zult mij ook dagelijks op de vloer tegenkomen als gastheer. Ik wil Utrecht echt kennis laten maken met het gastheerschap waar ik in Italië mee ben opgegroeid.’

Napolitaans

Piero’s komt in de plaats van Speck Bar & Grill, geopend door de broers Joris en Kasper Visser. Op de kaart staat Napolitaanse pizza, antipasti, dagverse pasta, old fashioned cocktails en veel Italiaanse wijnen. Veel ingrediënten zullen rechtstreeks vanuit Italië worden geïmporteerd. Piero’s is net zo goed een bar als een restaurant met naast een uitgebreide wijnkaart, Birra Moretti & Heineken op de tap, lokale Italiaanse bieren. ‘Gasten kunnen ook komen voor een goed glas Italiaanse wijn met kleine hapjes of betaalbaar dineren. Zo is er voor ieder wat wils, ‘ aldus Piero.

Het interieur is ontworpen door Antoine Pruyn & TUBBS Design en wordt een combinatie van klassiek en retro met marmer, hout, jaren ‘60 krukken en een grote klassieke bar in het midden. Het Utrechtse Brandwacht & Meijer samen met &HOUD is verantwoordelijk voor
de uitvoering.

Foto's

Reageer op dit artikel