fotoreportage

Foto’s: Wijnbar en restaurant 47 Anno Domini

Restaurant 990

Foto’s: Wijnbar en restaurant 47 Anno Domini

Aan de Rademarkt in Groningen is 47 Anno Domini geopend. De restaurant-wijnbar wordt gerund door de jonge ondernemer Valeria Scamacca (21) en haar twee Napolitaanse chefs, eveneens twintigers.

Valeria is net afgestudeerd aan de Hogere Hotelschool in Leeuwarden en groot geworden in een ervaren horeca familie. Valeria wilde een nieuw food & drink-concept naar Groningen brengen: een combinatie van een wijnbar met wijnen uit Treviso, Italiaanse bieren op tap en fles en een pizzeria / restaurant. Het pand waarin 47 Anno Domini huist, met twee aparte ruimtes, leent zich daar goed voor.

Classy interieur

Het interieur van 47 Anno Domini  is super classy, beetje boudoir chique met veel warme kleuren, zoals wijnrood en flessengroen. Eyecatcher in het restaurant is de zwartwit foto, waarop Valeria’s  Siciliaanse opa en oma en nog meer karakteristieke personen staan.
Op de kaart staan onder andere 10 pizza’s die ook kunnen worden afgehaald, maar ook pasta’s, zoals gnocchi, risotto en vleesgerechten, zoals de Tagliata di Manzo en Tortelini Salmone. Het brood wordt naar oma’s recept zelf gebakken.

Foto's

Reageer op dit artikel