fotoreportage

Horecainterieur: Fenicie, restaurant met visagiste op het damestoilet

Restaurant 1009

Horecainterieur: Fenicie, restaurant met visagiste op het damestoilet

Fenicie, dé nieuwe Libanese hotspot in Amsterdam, heeft deze week haar deuren geopend op het Leidseplein in het pand waar voorheen Gastrobar Paris zat van Ron Blaauw. Een restaurant met een bijzondere extra service: op vrijdag en zaterdag zorgt een visagiste op het damestoilet ervoor dat de gast tiptop terug aan tafel kan.

Het restaurant van 460 m2 heeft de afgelopen maanden een volledige renovatie ondergaan waarbij de bezoeker in een volledige Libanese ervaring wordt ondergedompeld. Bij binnenkomst waan je je door een goud met groen kleurenpallet in modern Midden-Oosterse sferen met een touch of The Big Apple. De eigenaar van Fenicie neemt met iedere mazza (klein gerechtje) dat wordt gereserveerd, zijn gast mee in de traditionele keuken waar met sommige gerechten zijn moeder ook nog een handje meehelpt.

Visagiste op het toilet

Tussen de mazza’s door of erna is het zeker de moeite waard om als vrouw een bezoekje te brengen aan het toilet. Op vrijdag en zaterdag zorgt een visagiste hier dat jij helemaal tip-top terug aan tafel kan.

Mazza’s

Gasten worden verrast door de favoriete mazza’s van de chef, waarbij al etend de tafel wordt gevuld met diverse koude gerechten als fatoush, tabouleh, tarator djej en baba ganoush. Waaronder de muhammara die 12 uur op het vuur heeft gestaan en hummus met een bereidingstijd van 24 uur. Deze mazza’s eet je samen met het huisgemaakte libanese brood dat iedere ochtend vers uit de oven komt.

Het diner gaat verder in een tafel volgezet met warme mazza’s, zoals kibbeh en warak enab. Fenicie neemt haar bezoekers mee in een rondreis door Libanon en brengt in alle bovenstaande gerechten een diversiteit aan ingrediënten en smaken met zich mee. ‘Proef zoals de Libanezen het thuis ook voorgeschoteld krijgen. En good to know: de échte Libanese keuken is óók perfect voor vegans.’

 

Foto's

Reageer op dit artikel