fotoreportage

Foto’s: Restaurant Morille in Koudekerke verrast met eten uit de natuur

Restaurant 624

In het Zeeuwse Koudekerke is op 1 februari 2019 restaurant Morille geopend. Chef-eigenaar Dennis Willems combineert vis, vlees en wild uit Zeeland en groenten uit de eigen moestuin met wildpluk als paddenstoelen, kruiden en rendiermos, waardoor een onderscheidende keuken ontstaat.

Foto’s: Restaurant Morille in Koudekerke verrast met eten uit de natuur
Dennis Willems in de natuur.

Het restaurant werd 30 januari officieel geopend door burgemeester Van der Zwaag van de gemeente Veere en door voormalig eigenaar van La Bonne Auberge Bert Stroomer. In de keuken van Morille staat de lokale natuur centraal. Chef-eigenaar Dennis Willems kent de natuur op zijn duimpje en oogst daaruit – met respect en met mate – heerlijkheden als kruiden, bloemen, paddenstoelen en bessen.

Morille

V.l.n.r. sous-chef Damy Schreiner, gastvrouw Jenny Schreiner en chef-eigenaar Dennis Willems.

Willems: ‘Sinds mijn zestiende doe ik aan wildplukken en de morille is mijn favoriete vondst, daarom heb ik mijn restaurant Morille genoemd. In mijn gerechten probeer ik altijd minstens één wildpluk-element te verwerken. Kastanje combineer ik met dulce de leche en koffie in een superlekker dessert en rendiermos droog en frituur ik, wat een heerlijk luchtig en krokant gerechtonderdeel oplevert dat ik op dit moment combineer met duif. Veel groente, kruiden en bloemen komen uit onze eigen moestuin, vis komt uit de Noordzee en vlees en wild meest uit Zeeland. Ik haal mijn ingrediënten van zo dichtbij mogelijk.’

Foto's

Reageer op dit artikel