fotoreportage

Binnenkijken bij Goud van Herman den Blijker en Nick de Kousemaker

Restaurant 3858

Binnenkijken bij Goud van Herman den Blijker en Nick de Kousemaker
Foto's Tess Fluit

Restaurant Goud van Herman den Blijker en Nick de Kousemaker opende begin dit jaar de deuren in Rotterdam. Nu staan volgens de designer alle puntjes echt op de i, en werden de foto’s van het interieur gemaakt. Bekijk ze hier.

‘Het mocht blinken en ze waren gecharmeerd van de kleur groen’, vertelde horecadesigner Rein Rambaldo van De Horeca Fabriek eerder aan Misset Horeca. ‘Zo is de kleurstelling  van Goudontstaan. Met veel marmer en een barblad gemaakt van gerecyclede champagneflessen.’

Horecainterieur Goud

Het enige wat nog aan het interieur van voormalig restaurant FG doet denken, is de keuken. ‘Die is blijven staan.’ De vloer achterin werd verhoogd, omdat twee ongelijke delen onrustig oogden in de nieuwe setting. Rein Rambaldo: ‘Herman den Blijker benaderde mij eind oktober.’ Dat terwijl het restaurant halverwege januari open ging. ‘Wij moesten daarom heel snel schakelen met het ontwerp. Herman en Nick hebben met hun eigen mensen de realisatie gedaan.’ Herman is een echte Rotterdammer, zo vervolgt Rambaldo. ‘En als je in Rotterdam iets heel leuk, of tof vindt dan zeg je: ‘dat is goud’. Vandaar ook de naam. 

Wilt u op de hoogte blijven van interieurtrends en tips?

‘Het moest seks uitstralen’

Welke opdracht Rambaldo kreeg voor het interieur? ‘Het restaurant moest seks uitstralen. Herman zei tegen mij dat als hij het zelf zou gaan doen, dat het dan qua stijl een Franse bistro zou gaan worden met geruite kleedjes op tafel. En hij wilde juist af van dat traditionele. Ik heb een tijdje met hem gezeten en hij heeft zijn verhaal gedaan. Het mocht blinken en ze waren gecharmeerd van de kleuren groen en goud. Ook waren ze fan van marmer.’ Het moest een zaak worden waar de Rotterdammer zich thuis voelt.’ Wat Rambaldo prijzenswaardig vindt is dat Den Blijker heel erg werkt op gevoel. ‘Ik kwam daar een keer op een zondagavond – nog voor de opening –  binnenlopen en Herman stond middenin de zaak met klassieke muziek op. Toen zag ik dat de zaak perfect bij het paste.’

Barfunctie

Het restaurant heeft een open keuken en een 360 graden bar. ‘De barfunctie is er heel belangrijk.’  Gasten kunnen er plaatsnemen aan de chefs table, waarbij die direct contact hebben met een van de shakers van DR. Rotterdam en de keuken op drie stappen afstand.

Goud is gevestigd in het pand aan de Lloydstraat in Rotterdam, waar voorheen FG Bistro van Francois Geurds zat. Geurds deed het pand, waar voorheen zijn tweesterrenrestaurant in zat, van de hand om zich volledig te kunnen richten op zijn twee andere zaken op de Hofboven in Rotterdam.  Mede-eigenaar van restaurant Goud is Nick De Kousemaeker. Voorheen werkte hij als chef bij Las Palmas van Herman den Blijker. Voor die tijd was hij souschef van FG Restaurant.

Bekijk hieronder de foto’s van het interieur


Reageer op dit artikel