fotoreportage

Binnenkijken bij vierde bedrijf van Peter Spruit: Heer Hugo

Restaurant 808

Binnenkijken bij vierde bedrijf van Peter Spruit: Heer Hugo

Peter Spruit en zijn echtgenoot Debbie hebben hun vierde horecabedrijf geopend. Het echtpaar kocht in november 2018 hotel-restaurant Jules in Heerhugowaard en hebben dit omgevormd tot Hotel Brasserie Heer Hugo. Daarnaast zijn ze de eigenaren van de Gewoon Lekker zaken in Hoorn, Wervershoof en Zaandam.

Het hotel-restaurant in Heerhugowaard wordt in drie fases verbouwd en het begin is gemaakt met het restaurant. Dit is half februari 2019 heropend. Peter Spruit: ‘We hebben van één restaurant twee zaken gemaakt. Een Gewoon Lekker vestiging met 260 zitplaatsen en een brasserie, Heer Hugo, met 65 zitplaatsen.’

Gewoon Lekker

Gewoon Lekker is een all-in concept waarbij gasten onbeperkt en avondvullend kunnen eten voor een vast bedrag van 23,50 euro pp. Exclusief drank en exclusief eventueel dessert. ‘Gasten kunnen kiezen uit meer dan dertig voor- en hoofdgerechten in kleine porties en zoveel bestellen als de op kunnen. We serveren alles uit aan tafel.’ In de brasserie eten gasten van een a la carte kaart en ook voor lunch is de zaak geopend.

Het ondernemerspaar doet voor al haar horecabedrijven zaken met Riviera Maison. ‘Zij voorzien onze bedrijven van meubels en accessoires. Ook staan ze mijn vrouw bij in de styling. Zij heeft ook samen met Nico Tijsen van Riviera Maison Heer Hugo ontworpen.

De tweede verbouwingsfase van het nieuwste bedrijf in Heerhugowaard staat voor de deur: de zalen. Het pand heeft een zaal voor circa 200/250 personen, een groot event center voor partijen tot circa 1500 personen en wat kleinere ruimtes. Dit zal medio juni/juli gaan plaats vinden.

Na de zomer is het hotel – met vijftig kamers – aan de beurt. Ook deze worden allemaal in de Riviera Maison-style ingericht.

>>> Meer interieur


 

Reageer op dit artikel