fotoreportage

Horecainterieur: Italiaans restaurant D’Andrea’s in Zwolle

Restaurant 722

Na 24 jaar heel succesvol een pizzeria in Elburg te hebben gerund, besloten Hetty en Pietro D’Andrea eindelijk hun droom te verwezenlijken. Een Italiaans restaurant in Zwolle, met een unieke sfeer, waar modern gekookt wordt zonder een vaste menukaart en zonder pizza’s.

Horecainterieur: Italiaans restaurant D’Andrea’s in Zwolle

Alhoewel de eigenaren van D’Andrea’s allebei medio 50 zijn hadden ze toch een kriebel. ‘Onze droom was om eens een bijzonder Italiaans restaurant te starten, en dan het liefst in Zwolle’, vertelt Hetty D’Andrea. Het echtpaar kon vorig jaar de pizzeria in Elburg verkopen en besloot een tijd te gaan reizen in het geliefde Italië.

Gedurfd kleurgebruik

‘Terug kwam opeens dit pand op ons pad. Niet te groot en op een leuke locatie in Zwolle.’ Samen met Nienke Izerda creëerde Hetty een interieur dat door veel leuke details en gedurfd kleurgebruik leidde tot een unieke warme sfeer. ‘Het overbrengen van de sfeer is heel belangrijk.’

Speciale nieuwsbrief Interieur

Speciale nieuwsbrief Interieur

Italiaanse aperitivo op zondag in D’Andrea’s

Op zondagen hebben we geen diner maar alleen een echte Italiaanse aperitivo vanaf 13.00 uur tot 20.00 uur. De hele bar staat, net als in Italië, vol met hapjes waar gasten voor een klein vast bedrag vrij uit kunnen kiezen.’
Het terras delen de ondernemers op het plein met zeven andere zaken. ‘We beschikken over 35 vierkante meter en hebben ons hoofd gebroken over hoe we ook onze sfeer naar het plein kunnen vertalen. We gaan voor een lange tafel, het ultieme Italië-gevoel voor de zomer’, besluit ze.

D'Andrea's

Cijfers D’Andrea’s

Betlehemkerkplein 42, Zwolle

4
fte’s, 2 aan de voorzijde en pietro d’andrea en stagiaire in de keuken

220.000
euro vanuit eigen middelen in overname en inrichting

48
couverts, 28 binnen, 18 aan de bar en lange bank in aperitivo deel en straks zo’n 20 extra op het terras

19
euro voor domenica aperitivo voor alle hapjes op de bar

Beeld: Suzanne Kemper Fotografie

Foto's