fotoreportage

Binnenkijken bij Jaxx Marina Tilburg van Kees Lankhaar

Restaurant 959

Binnenkijken bij Jaxx Marina Tilburg van Kees Lankhaar
(meer foto's onder het bericht)

Kees Lankhaar, samen met echtgenoot Marloes, eigenaar van Bistro Tante Pietje in Den Bosch en van Brasserie Pastis in Rosmalen heeft een derde bedrijf geopend. Zijn nieuwste horecabedrijf heet Jaxx Marina en zit in Tilburg, Piushaven. Binnenkijken?

Jaxx Marina huist in een industrieel pand in de Piushaven van Tilburg. Voorheen zat hier Heaven’s Kitchen van Nini Quist en Bart Peters.  Toen eigenaar Kees Lankhaar er voor het eerst in het pand kwam, deed het hem denken aan het meatpacking district, een wijk ten noorden van Greenwich Village in New York. Lankhaar: ‘Vandaar ook de naam Jaxx. Dat is een veel voorkomende naam in Amerika en met Marina erachter weet de gast ook meteen dat er water in de buurt is’.\

Jaxx Marina Tilburg

Kees Lankhaar

‘Als je binnen komt worden gasten ontvangen in onze keuken wat al anders is dan normaal. Dan kijk je de zaak in richting een wand met planten. En ondanks dat de zaak redelijk groot is, krijg je dat gevoel helemaal niet. Ik ben zelf verantwoordelijk voor het interieur van Jaxx. In het midden staat een grote plantenbak met daaromheen een bank met allemaal tafeltjes.’

Nieuwsbrief Interieur

Nieuwsbrief Interieur

Om de industriële sfeer te behouden bleef de betonnen vloer, het open plafond en de ruwe stenen.

Volgens Kees en Marloes Lankhaar moet een zaak een ziel hebben en dat kan volgens hen alleen als je als ondernemers zelf de touwtjes in eigen hand houdt. ‘Van het design van de menukaart tot de aanpassingen in de keuken. Maar ook het terras uitzoeken, personeel aannemen. Dat doe ik allemaal zelf.’ Wel heeft Lankhaar samengewerkt met Perry Henkelman van Living Home Interiors. ‘Die weet precies wat ik bedoel en wat ik wil. Ik laat hem foto’s zien van zaken die ik in de wereld gezien heb, bijvoorbeeld als ze me bevallen qua kleurgebruik . En dan komen we samen tot het beste resultaat.’ De terrasmeubels zijn van Suns.

Jaxx Marina is maandag tot en met donderdag vanaf 16 uur open. Vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 11.30 uur. Op vrijdag en zaterdag is er vanaf 21.30 een dj actief met het draaien van jaren 80/90 muziek. Ook is er een kleine cocktailkaart.

Foto's

Reageer op dit artikel