fotoreportage

Unieke propositie The Harbour Club in beeld gebracht

Restaurant 1000

Unieke propositie The Harbour Club in beeld gebracht
The Harbour Club Amsterdam Zuid ©evenhauzphotography

The Harbour Club, met vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Vinkeveen, heeft een unieke propositie. The Harbour Club begon zijn leven in 2008 met de opening van The Harbour Club Scheveningen. In de volgende negen jaar openden vier locaties van The Harbour Club haar deuren. De keten organiseerde een perstour langs de vestigingen in Vinkeveen en Amsterdam.

De tour  start bij The Harbour Cub Vinkeveen Deze vestiging werd geopend in 2017. Alle restaurants van The Harbour Club hebben een ambiance met internationale allure, een levendige sfeer en goed eten. Overal zijn ook de ook de beroemde muurschilderingen van de neo-popartiest Selwyn Senatori te zien.

De Harbour Club Vinkeveen ligt aan het water en bevindt zich in Apollo Hotel Amsterdam-Vinkeveen. Het restaurant, met terras, biedt uitzicht op de Vinkeveense Plassen en ingericht met kunst van Pablo Lucker. Zowel in het restaurant als buiten op het ruime terras hebben gasten uitzicht op het water. Verse en hoogstaande producten, een gastvrije bediening en een flinke dosis glamour maken het onderscheidende vermogen van The Harbour Club compleet.

‘Wij vinden het belangrijk om echt oog te hebben voor onze gasten. Misschien is een ouder echtpaar al lang niet meer uit eten geweest of hebben een moeder en dochter net een zware tijd achter de rug. Persoonlijke aandacht zorgt ervoor dat wij dan van een avondje uit eten gaan een echte onvergetelijke ervaring kunnen maken’, aldus Karlijn Tiemersma,  marketing-pr & salesmanager van The Harbour Club.

Fruits de mer

De kenmerkende gerechten van The Harbour Club vormen de basis van het menu. Op het menu staat natuurlijk verse vis, voornamelijk vis die diezelfde dag wordt gevangen. De voorbereidingen zijn eenvoudig en puur: vlees van de open Josper-grill, in echte boter gebakken tong en gegrilde kreeft. Voor sushi en sashimi wordt de beste gekweekte blauwvintonijn van Malta gekocht. Er staan ook verse oesters en schotels met fruit de mer op het menu. Er is een nauwe samenwerking met Schmidt Zeevis.

The Harbour Club Amsterdam Zuid

In het hart van ‘Oud Zuid’, waar de vijf Amsterdamse grachten samenkomen, bevindt zich The Harbour Club Amsterdam Zuid. Het restaurant bevindt zich in een historisch deel van Amsterdam, aan het water en bevindt zich in Apollo Hotel Amsterdam. Als het mooi weer is, gaat het hele gebouw open. Hiervoor is een prachtig uitschuifbaar dak geïnstalleerd.

The Harbour Club Zuid

De unieke dakconstructie van The Harbour Club Zuid ©evenhauzphotography

The Harbour Club Oost

The Harbour Club Amsterdam Oost was de derde locatie die in 2012 werd geopend en in de zomer van 2018 volledig werd gerenoveerd. Iedere vestiging van The Harbour Club is uniek. Dit geldt ook voor The Harbour Club Amsterdam Oost. Jordi van der Geest (financieel directeur – The Harbour Club): ‘Vroeger was dit pand een wijnterminal en de houten constructie daarvan is bewaard gebleven. Dat maakt deze locatie extra bijzonder en geeft het een hele unieke en indrukwekkende uitstraling.’ Karlijn vult aan: ‘Gasten zijn vaak echt even overdonderd als ze hier voor het eerst komen. Bij aankomst zie je alleen een grote loods. Pas als je binnen bent zie je hoe groot en sfeervol het restaurant is.’

De ingang is verplaatst naar de voorkant en er is een wijnkoeling geïnstalleerd waar ruim 3000 wijnflessen in passen. Waar de bar eerst nog aan de zijkant van het restaurant stond, staat deze nu pontificaal in het midden. Karlijn: ‘We zijn eigenlijk veel meer dan alleen een restaurant. Je komt hier binnen en drinkt een drankje aan de bar, gaat daarna lekker dineren en sluit de avond al dansend af. De bar is nu een centraal onderdeel van het entertainment, waardoor gasten ook langer blijven zitten.’ Ook de aangrenzende privéruimte ‘Next Door’ is onder handen genomen. De ruimte is volledig geïsoleerd en is nu voorzien van dezelfde stijl als het restaurant.

Event locatie

Zowel het restaurant als de privéruimte ‘Next Door’ bieden eindeloze mogelijkheden voor evenementen. De ruimtes kunnen op allerlei verschillende manieren worden ingedeeld. Het is dus ook mogelijk om bijvoorbeeld slechts een deel van het restaurant te reserveren. Ook op het gebied van aankleding en entertainment zijn er talloze mogelijkheden. ‘We hebben hier regelmatig evenementen. Dat gaat van een groot feest inclusief een dj of band en danseressen tot een dinerconcert . We hebben hier zelfs eens de verjaardag van een hond gevierd. Alles kan en alles mag,’ aldus Karlijn. Dit jaar opent er zelfs een geheel nieuwe, en nog veel grotere, hal waarin meer ruimte is voor het organiseren van evenementen en presentaties. Met het hoge plafond en de balkons zou je het kunnen zien als een knipoog naar Paradiso.

Duurzaamheid

The Harbour Club werkt zo duurzaam mogelijk. Tijdens de verbouwing is het pand dan ook volledig geïsoleerd en zetten zij tevens hun eerste stappen op het gebied van afval scheiden bij de bron. Karlijn: ‘We zijn begonnen met het scheiden van afval in de keuken. We hebben daar briefjes op de afvalbakken gezet met wat daarin weggegooid mag worden. We gebruiken ook geen plastic rietjes meer, maar zijn overgestapt op papieren rietjes.’ Ook leveranciers spelen een grote rol bij het verduurzamen. Jordi vertelt: ‘Iedere dag komen hier nieuwe, verse producten binnen. Deze zijn allemaal verpakt, soms zelf in meerdere soorten verpakkingen. Het is zonde dat wij dit elke dag binnenkrijgen en deze verpakkingen dan direct weggooien. Door in gesprek te gaan met onze leveranciers kunnen we proberen hier verandering in te brengen.’

Afvalstromen

Zo’n grote locatie als Oost is duurzaamheid voortdurend een uitdaging. Het restaurant heeft ruim 400 couverts en een terras voor 300 couverts. Over het algemeen geldt: hoe drukker het is, hoe meer afval er vrijkomt. Er komen diverse afvalstromen vrij; karton, glas, swill en restafval. Op dit moment zamelt het bedrijf het restafval in met behulp van een mini-perscontainer, het karton met gaascontainers van 2400 liter, het glas met een glashul en het swill met rolcontainers. Zeker de mini-perscontainer heeft een grote toegevoegde waarde voor The Harbour Club. Dankzij deze container hoeven zij maar weinig ruimte in te leveren, terwijl ze toch grote hoeveelheden afval kunnen inzamelen. De mini-perscontainer beschikt bovendien over een automatische volmelder, waardoor we geen loze ritten rijden om containers te legen die nog niet vol zijn of extra ledigingen hoeven uit te voeren. De grote capaciteit van de mini-perscontainer en de automatische volmelder verminderen het aantal ledigingstransporten aanzienlijk. Dit heeft een positieve invloed op de CO2-uitstoot.

Dry-aged Tomahawk-steaks

Vleesliefhebbers kunnen bij The Harbour Club genieten van de exclusieve dry-aged Tomahawk-steak.  The Harbour club was de eerste in Nederland die een dry-aged Tomahawk op de menu kaart heeft. Al 10 jaar staat dit icoon vlees op de kaart. Al meer dan 25000 stuks zijn er inmiddels verkocht. Het vlees wordt door slager Nice to Meat special geselecteerd van mooie Tomahawk Weiderund. Deze hangen dan minimaal 28 dagen in een dry-aged kast, waar de smaak van vlees veel intenser door wordt. Het waait in de kast en daardoor droogt het vlees uit aan de buiten kant en kan het rijping proces beginnen. De lucht in de kast is droger dan de vochtigheid graad van het vlees en daardoor verliest het vlees vocht/gewicht. Er ontstaat ook een enzymenwerking waardoor de vleesdraad afbreekt en het vlees nog malser word en een notenachtige smaak krijgt.

Nikutori Japans Wagyu is dankzij Nice to Meat nu toegankelijk voor iedereen bij de Harbour Club. Een spiesje, naar idee door de Harbour Club zelf, met plakjes Japans Wagyu, geschikt als voorgerecht, tussengerecht of als nigiri sushi item. Authentiek Wagyu staat internationaal bekend om zijn premium kwaliteit, hoog gemarmerde structuur en fantastische smaak.

Foto's

Reageer op dit artikel