fotoreportage

Horecainterieur: Gusto in Hof van Saksen ‘design in internationale sfeer’

Restaurant 1038

Horecainterieur: Gusto in Hof van Saksen ‘design in internationale sfeer’

Hof van Saksen, het recreatiepark gelegen in Nooitgedacht, heeft haar Italiaanse restaurant Gusto ondergebracht op een nieuwe locatie in het centrumgebouw de Havezate. Het restaurant kreeg een compleet nieuw design in mediterraanse stijl.

Gasten kunnen in het nieuwe onderkomen naast de entree genieten van het culinaire spektakel van de Italiaanse chef in de open keuken. Hip Studio in Abcoude nam er het interieur voor haar rekening. Wim Hoopman, creatief directeur van Hip Studio: ‘We wilden iets verrassends en spannends. In samenwerking met de directie en medewerkers is gekozen voor een strak en hip mediterraans concept dat uitstekend past bij de architectuur van het centrumgebouw de Havezate.’

Warme zacht bronzen en gele kleuren, luxe materialen en een bijzonder verlichtingsconcept kenmerken het nieuwe design. Eyecatchers zijn de prachtige muurschildering, het opvallende behang en de marmeren tafelbladen met print. De bijzondere aankleding met vele planten maken de mediterraanse beleving voor gasten compleet. Hip Studio: ‘Door middel van speciaal ontworpen dividing screens in messing creëerden we intimiteit en kreeg het interieur een internationaal geheel.’

Kinderen

Naast meer zitruimte en een zee aan daglicht is het nieuwe Gusto nog beter ingericht voor kinderen. Zo is er een aparte speelruimte met een 7 meter lange legowand en legosteentjes in de kleuren van de Italiaanse vlag en is de speciale kinderkaart voorzien van (woord)spelletjes en leuke weetjes over Italië. Kinderen kunnen naast de gerechten van de kindermenukaart ook een keuze maken uit het aanbod voor volwassenen, waarbij de gerechten als kinderportie worden geserveerd. Er wordt uitsluitend gewerkt met dagverse ingrediënten voor de pasta’s en pizza’s uit de steenoven.

Hof van Saksen over Gusto

General Manager Roland Rozenbroek van Hof van Saksen: ‘Het verplaatsen en compleet opnieuw inrichten van Gusto was een ingrijpende verandering waar we met het hele team keihard aan hebben gewerkt. Wij willen onze gasten blijven verrassen met nieuwe belevingen en streven op culinair gebied en gastvrijheid naar het hoogst haalbare. We zijn bijzonder trots op het eindresultaat waarmee we ons als exclusief resort wederom onderscheiden en ook op internationaal niveau kunnen meten.’

 

Foto's

Reageer op dit artikel