fotoreportage

Horecainterieur: Vandal in Rotterdam

Restaurant 1079

De kelder onder Dudok in Rotterdam kwam beschikbaar en direct sloegen Floris van der Sluis en Quinton Stanford-Smyth van 1NUL8 toe. Vandal is een mix tussen club en restaurant, genoemd naar de stijl van inrichting van zwart chic met street art. Het dark shine interieur geeft de zaak een mondiale uitstraling. 

Inspiratie kwam uit de reizen naar de grote horecasteden als Dubai en New York. Het interieur is geïnspireerd op street art, een grafitti-kunstvorm die in de jaren 70 is ontstaan.

Transformatie van 4 jaar

‘De verbouwing van de kelder onder Dudok duurde slechts 8 maanden’, zegt Quinton Stanford-Smyth van Vandal. ‘Het traject van inventariseren inclusief bouw- en horecavergunningen om de voormalige sportschool/sauna te transformeren, duurde echter bijna 4 jaar. Gelukkig zaten we met onze andere vestiging 1NUL8  echt om de hoek, dus we konden zo naar binnen wippen.’

Dark shine interieur

Vandal spiegelt zich graag aan mondiale zaken met top eten en drinken zoals Nobu en Hakkasan met een modern dark shine interieur. ‘We vullen het gat tussen een high-end bar en restaurant. Er zijn geen plannen voor uitbreiding, maar dit zou zonder problemen ook passen in Antwerpen of Amsterdam’, stelt hij.

Speciale nieuwsbrief interieur

Speciale nieuwsbrief interieur

Fusion cuisine

Van der Sluis en Stanford-Smyth delen een passie voor de Japanse en Mediterrane keuken die samenkomt in onze fusion cuisine. Op de menukaart spelen sushi en sashimi een belangrijke rol maar zijn er ook gerechten met toro, kaviaar en wagyu. ‘Alles is vers en onze chefs bereiden alles zelf in de keuken. De tonijnbuik wordt zelfs dagelijks vers ingevlogen vanuit Spanje.’

Cijfers Vandal 

1e Westewagenhof 1 Rotterdam

14 fte’s: waarvan 2 bartenders, 6 in de bediening en 6 koks in keuken

130 couverts: 115 aan tafels en zo’n 15 zitplaatsen aan de bar

12,50 euro:  voor de à la carte makreel ceviche, tot 97,50 euro  voor 200 gram van de A5-kwaliteit wagyu

1.000.000 euro:  meer dan 1 miljoen geïnvesteerd in verbouwing en inrichting van de voormalige sportschool/sauna

Beeld: Fotobureau Roel Dijkstra


<div id=”om-y94qip0p4oudos3rp0ot-holder”></div>