fotoreportage

Horecainterieur: vernieuwd Shanthy Indiaas restaurant van 49m2

Restaurant 532

Horecainterieur: vernieuwd Shanthy Indiaas restaurant van 49m2

Shanthy in Hilversum is een Indiaas restaurant op 49 vierkante meter in Hilversum. Klein, slim, strak en met Indiase elementen. Het complete interieur ging op de schop.

Met maar 49m2 was er geen ruimte te verspillen voor het Indiase restaurant Shanthy in Hilversum. Toch moest de inrichting niet alleen functioneel slim zijn, het moest ook modern worden. Meer westers met Indiase invloeden. Het resultaat werd een strak, glamoureus interieurontwerp waarin geen enkele plek werd opgeofferd.

Shanthy in Hilversum was een typisch Indiaas restaurant en nodig aan vernieuwing toe. En dat was ook precies de opdracht die interieurontwerper Estida kreeg: ‘Het restaurant moest meer van deze tijd worden. Een meer westers interieur maar wel met Indiase elementen. Estida ontwierp hiervoor het interieurconcept en verzorgde de realisatie ervan.

Shanthy hilversum

Vormen uit de cultuur in de details

Elementen uit het interieur hebben de sprekende kleuren van India en de typisch rijke decoraties uit de cultuur. Indigoblauw, fuchsia-roze en kurkuma-geel vormen de basis van de inrichting. Als metaal is gekozen voor messing, het kurkuma-element, de velours stoffen zijn in blauw en roze en het behang is rijk gedecoreerd met een uniek reliëf.

In de details komen de vormen uit deze cultuur terug zoals de Paisley-printjes in de kussentjes.

Ook de vormen in deze inrichting zijn geïnspireerd op de Indiase cultuur met haar symmetrische vormen en rijk gedecoreerd houtsnijwerk. Die invloeden waren de basis voor de opvallende pvc-vloer die in een Hongaarse punt is gelegd. En voor de messing afscheiding bij de bar die het geheel ruimtelijk houdt, maar ook een aparte plek biedt voor gasten die nog even moeten wachten.

Verlaagde luifel boven de bar

Andere opvallende elementen in dit restaurant zijn de verlaagde luifel boven de bar die het meer intiem maakt én meer opbergruimte biedt. En de ovale spiegels aan de wand die speciaal voor dit restaurant voorzien zijn van een transparante bedrukking met architectuur uit Zuid-India.

Achter deze spiegels hangt de verlichting die de spiegels benadrukt maar de wand wel rustig houdt.

Het oude Shanthy

Evenveel zitplaatsen

Een kleine ruimte inrichten tot een gezellige horecagelegenheid is een uitdaging. Het mag immers nooit ten koste van de zitplaatsen gaan en de gewenste functionele oplossingen moeten de sfeer niet beïnvloeden.

Het nieuwe interieurontwerp behoudt het aantal plekken maar biedt ook extra ruimte in de bar.

Shanthy is vernieuwd in 2018.


>>> Meer interieur


Reageer op dit artikel