fotoreportage

Horecainterieur: SchuurmansOomkens-Grassotti in Amsterdam

Restaurant 375

Horecainterieur: SchuurmansOomkens-Grassotti in Amsterdam

Op de voormalige plek van Ria’s Men’s Club openden de eigenaren van White Label Coffee – samen met hun medewerker van het eerste uur Barry Schuurman – een zaak met de ‘advocatenkantoornaam’ SchuurmanOomkensGrassotti. Er wordt de koffie van White Label geschonken en natuurwijn en gerechten van lokale producenten.

Francesco Grassotti en Elmer Oomkens hadden al plannen om hun ‘horecahorizon’ te verbreden en speurden met regelmaat op de sites van horecamakelaars naar een geschikt pand. ‘Barry Schuurman ontdekte het pand bij een levering op de Overtoom. We hebben direct gehandeld, want horecapanden in Amsterdam zijn niet lang beschikbaar’, vertelt Grassotti.

Speciale nieuwsbrief Interieur

Speciale nieuwsbrief Interieur

White label Coffee

Schuurman had al eerder aangegeven te willen ondernemen, liefst met zijn oude werkgevers van White Label Coffee. De naam was een lastige bevalling. ‘Onze namen achter – SchuurmanOomkensGrassotti – elkaar is begonnen als een grap, maar hoe langer het duurde hoe beter het ging klinken.’De mannen zijn liefhebbers van natuurlijke wijnen. ‘Wijn en met name natuurlijke wijnen lijken veel op koffie met terroir, rijping en de liefde van de maker. Dus we vonden het passen, maar dan wel aangevuld met eten van leveranciers met eenzelfde passie en met een focus op sustainable en groente.’

Cijfers SchuurmansOomkensGrassotti:
Overtoom 558-H, Amsterdam

40
couverts binnen én straks
10 couverts op de lange bank op het terras aan de zijkant

9
6 fte’s, waarvan 3 in keuken en
3 voor, plus de 3 meewerkende eigenaren

270.000
euro in verbouwing en inrichting van het casco opgeleverde pand van voorheen ria’s men’s club

8,50
euro voor alle dagelijkse gerechten op het krijtbord

Beeld: Diederik van der Laan


Reageer op dit artikel