fotoreportage

Horecainterieur: Zoldering in Amsterdam

Restaurant 1274

Zoldering gaat voor hospitality van een hoog niveau in een toegankelijke en betaalbare variant. Met achtergronden van de eigenaren bij de Librije, Ciel Bleu en het Waldorf Astoria zit het met de kwaliteit wel snor.

De plannen voor een gezamenlijk restaurant kwamen in een stroomversnelling toen opeens een heel aantrekkelijk horecapand, barstend van sfeer en met entresol, aan de Utrechtsestraat in het centrum beschikbaar kwam.

Een van de mooiste horecapandjes

Toen wijnimporteur Joost Clarijs over het pand hoorde, was hij direct verkocht. ‘Dit is een van de mooiste horecapandjes van Amsterdam.’ Reden om met de drie andere partners – Wout Jans, Tomas Bron en Job Seuren – snel te handelen. ‘Het moet een toegankelijk restaurant worden, waar ook de buurt graag komt’, zegt chef-kok Tomas Bron. ‘Met een wat verfijnde bistrokeuken, goed op smaak en met niet te veel ingrediënten.’

Zoldering

De eigenaren van Zoldering Joost Clarijs, Wout Jans, Tomas Bron en Job Seuren.

Kroonluchter als wow-element

Wat de inrichting betreft is bij Zoldering alles zoveel mogelijk bij het oude gelaten. ‘We hebben alleen een paar wow-elementen zoals de kroonluchter toegevoegd als knipoog naar een van de vorige horecabewoners.’

Betaalbare wijnen

Met twee sommeliers en een wijnimporteur als partners kan het niet anders dat de wijnkaart picobello is. sommelier Job Seuren daarover: ‘We gaan niet freaken. Geen tien jaargangen van één bepaalde wijn maar wijnen die op dronk zijn.’

Gasten kunnen terecht vanaf 16.00 uur, ook voor een glas wijn met een hapje of klein gerechtje of voor de lunch.  ‘En betaalbare wijnen; een mooi glas champagne of rijpe Bordeaux ’99 kost bij ons €10’, stelt sommelier Wout Jans.

Cijfers Vandal

Utrechtsestraat 141H Amsterdam

62 couverts:  32 beneden, 24 op zolder en 6 aan de bar

500.000 euro investering in overname, verbouwing en inrichting

9 fte’s:  waarvan 4 in de keuken, 1 afwasser en 4 in bediening inclusief 3 meewerkende partners

10 euro voor glas bordeaux ’99 tot 450 euro voor de fles Haut Brion 2007

Beeld: Diederik van der Laan


 

Foto's

Reageer op dit artikel