fotoreportage

Binnenkijken bij Restaurant State van Michiel van Laere en Joyce Oexeman

Restaurant 1812

Binnenkijken bij Restaurant State van Michiel van Laere en Joyce Oexeman
Meer foto's onder het bericht

De voormalige Petrus & Paulushoeve, een Bib-Gourmand restaurant in het Zeeuwse Lamswaarde, heeft nieuwe eigenaren. Sinds Pasen is de zaak in handen van de jonge chef Michiel van Laere (One, Beluga, Kromme Watergang) en zijn partner Joyce Oexeman. Binnenkijken?

De Petrus & Paulus Hoeve, sinds 2014 in bezit van een Bib Gourmand – de bekroning van Michelin voor een goede prijs-kwaliteitsverhouding – was van de familie Mahu. Zij blijven pandeigenaar, de exploitatie is nu van Michiel van Laere (26) en Joyce Oexeman (31).

Van Laere is van geboorte een Zeeuw en werkte eerder in de keuken van de Kromme Watergang, Inter Scaldes en van ’t Vlasbloemeken in Koewacht. Hij vertrok naar Limburg en ging werken bij Beluga in Maastricht en bij One in Roermond. Eind januari stopte hij bij Onze om zich volledig te kunnen richten op Restaurant State.

Wil je de speciale interieurnieuwsbrief ontvangen?

Wil je de speciale interieurnieuwsbrief ontvangen?

Michiel heeft zijn partner Joyce Oexeman leren kennen in Maastricht. Zij heeft ervoor gekozen haar vertrouwde omgeving in Limburg achter te laten om met hem het Zeeuwse avontuur aan te gaan. Joyce gaat de rol van gastvrouw op zich nemen bij State.

Michiel van Laere: ‘Ik ben er in de afwas begonnen’

Michiel Laere: ‘Ik ben een Zeeuw en mijn eerste horecabaantje – in de afwas – was bij de Petrus & Paulushoeve. Ik ben zelf ook geboren in Lamswaarde,’ zei Van Laere eerder tegen Misset Horeca. ‘De zaak was toen nog een pannenkoekenhuis, maar later gaven de eigenaren er een andere draai aan. Het restaurant had een Bib Gourmand en stond in de Lekker 500.’

Vanaf februari 2019 is Van Laare al gaan samenwerken met de familie Mahu.

Het interieur van de zaak heeft een opfrisbeurt gehad. ‘Iets strakker opener, ronde tafels, wat andere kleuren maar verder geen ingrijpende verbouwing. Ook met de keuken kan ik goed uit de voeten. We kunnen ook niet alles in een keer aanpakken. Daarnaast willen we de authentieke uitstraling die zo karakteristiek is voor deze hoeve, behouden.’

Reageer op dit artikel