fotoreportage

Horecainterieur: Militaire wasserij omgetoverd tot Gare Pompidou

Restaurant 1034

Horecainterieur: Militaire wasserij omgetoverd tot Gare Pompidou
Restaurant Gare Pompidou in Woerden

Ze werden getipt – bijna 4 jaar geleden – over de horecaplannen met het voormalig defensieterrein in Woerden. Om in die plannen mee te gaan, verkochten Brenda en Michiel de Graaf restaurant De Florijn in Nieuwerbrug. In het gebouw van de oude militaire wasserij realiseerden zij een dagelijkse culinaire ‘halte’. Binnenkijken?

Geholpen door een adviseur zocht het echtpaar De Graaf naar een insteek voor de naam en keukenstijl van hun nieuwe restaurant in ‘De Wasserij’ in Woerden. De historie van het pand, de ligging dichtbij het treinstation en de voorliefde voor de Franse keuken resulteerden in Gare Pompidou.

Gare Pompidou heeft overeenkomst met een station

‘Na 12,5 jaar met restaurant De Florijn in Nieuwerbrug waren we toe aan een nieuwe uitdaging. Iedereen is meegegaan’, vertelt Brenda de Graaf. ‘We zochten voor de restaurantbeleving iets dynamisch. Dat komt prima overeen met een station waar de hele dag mensen in- en uitlopen. Dat karakter en die energie hebben de architecten van Toba – gespecialiseerd in cultureel erfgoed – met veel staal, glas en hout, prima in het pand verwerkt.’

Gare Pompidou

Restaurant Gare Pompidou in Woerden

Keuken Gare Pompidou is Frans klassiek

De keuken van Gare Pompidou is Frans klassiek, van salade riche tot plateau fruits de mer of côte de boeuf. Beide eigenaren volgden een koksopleiding én hebben ervaring in de bediening. ‘We zijn gestart met alleen diner, vanaf 1 juni gaan we open om 10.00 uur. Dan kan ik de keuken niet meer alleen doen. Op dagen dat ik er niet ben, werkt Michiel voor en doet ook de keuken.’ Lachend: ‘Het is ook wel eens lekker om niet continu samen te werken.’

Cijfers

Gare Pompidou,
Defensie-eiland 163, Woerden

75
couverts binnen en nog eens 75 couverts op terras

9
fte’s, 4 voor en 5 in de keuken, plus 14 oproepkrachten

290.000
euro in verbouwing van casco, storting in huurdersbelangen, inventaris en inrichting terras

32
euro voor 3 gangen tour du jour; hoofdgerecht & dessert €24

Beeld: Herbert Wiggerman

 

Foto's