
Bijna helft sterrenrestaurants serveert foie gras, tot teleurstelling van Wakker Dier
Bij 44 procent van de Nederlandse sterrenrestaurants staat nog foie gras op de kaart, blijkt uit onderzoek van Wakker Dier. De productie van eenden-...

Udens restaurant Oonivoo sluit, eigenaar Marco van Bergen hoopt op overnamekandidaat
Het Udense restaurant Oonivoo WineSpired sluit per 30 december 2023 definitief de deuren. Hoofdoorzaken voor de vrijwillige sluiting zijn de hoge...

Nieuwe stroming horecapersoneel: 'Klaargestoomd voor koken in de horeca'
Als eerste deelnemers van de Proeftuin Koken in de Horeca ontvangen negen mannen en vrouwen het officiële mbo-certificaat en een skillspaspoort voor...

The Butcher transformeert naar nieuw concept
The Butcher ondergaat een opvallende transformatie, waarbij gasten een veelzijdige ervaring gaan beleven. Op 4 december opent het vernieuwd concept...

Jonathan Zandbergen verlaat na 8,5 jaar Merlet*
Jonathan Zandbergen verlaat keuken van sterrestaurant Merlet* in Schoorl. 'Onze ambities lopen te veel uit elkaar', zegt Martin van Bourgonje,...

Opening Le Grand George laat ambitie van UMH Group zien
Le Grand George is niet alleen het grootste George restaurant tot nu, maar met het restaurant aan de Zuidas laat de UMH Group ook de ambities voor...

De Librije op (gedeelde) derde plek in wereldwijde Top 1000 van La Liste 2024
La Liste heeft de jaarlijkse ranglijst met de 1000 beste restaurants ter wereld onthuld. De lijst wordt samengesteld op basis van waarderingen in...

Geen doorstart voor restaurant Le Garage
De, zo gehoopte, doorstart van het illustere Le Garage lijkt definitief van de baan. De zaak staat te koop op horecasite en de eigenaar Erwin...

Servais Tielman opent Beluga Loves You* ook op maandag, als 'horeca-avond'
'We willen hét maandagrestaurant van Maastricht worden, ook voor collega's uit de horeca', zegt patron-cuisinier Servais Tielman van sterrestaurant...

Edwin Kats heropent zijn 'nieuwe' Noble na complete facelift
Patron cuisinier Edwin Kats heeft zijn compleet gerestylede restaurant Noble geopend na een restyling. In twee weken tijd heeft het restaurant een...

Joris Peters zoekt opvolger voor restaurant Aan de Zweth*
Chef-eigenaar Joris Peters zoekt een opvolger voor de exploitatie van zijn restaurant Aan de Zweth in Schipluiden. Het tussen Rotterdam en Delft...

Mezzeria Milo opent deuren in Utrecht
Mezzeria Milo opent haar deuren in de Drieharingstraat in het centrum van Utrecht. Hier staat de beleving van het delen van kleine gerechtjes en een...

Wereldwijd laagste wijnproductie in 60 jaar
De wereldwijde wijnproductie zal dit jaar naar verwachting uitkomen op het laagste punt in zestig jaar. Dat komt door tegenvallende oogsten op het...

Restaurant 't Vlasbloemeken* strijdbaar na brand: 'We hebben nog geluk gehad'
Sterrestaurant 't Vlasbloemeken in Koewacht hoopt in december te kunnen heropenen, na de brand die onlangs zoveel schade veroorzaakte. Van de...

De Heikamp wint ondernemersprijs: 'Combinatie horeca, recreatie en boerderij'
Pannenkoekenrestaurant De Heikamp in Ruurlo wint de Ondernemersprijs Achterhoek 2023. 'Deze onderscheiding erkent en eert de onderneming die zich...