video

Exclusief video-interview Richard van Oostenbrugge**

Restaurant

Chef Richard van Oostenbrugge heeft slechts drie jaar na de opening van restaurant Bord’eau in Hotel de l’Europe twee Michelinsterren achter zijn naam staan. Misset Horeca sprak met de chef over deze prestatie, waar hij wakker van ligt, over buffelen voor succes en over zijn voortdurende drang om te verbeteren.

Exclusief video-interview Richard van Oostenbrugge**

Van Oostenbrugge kreeg naar eigen zeggen een klassieke leerschool in het buitenland. ‘Deze is er echt ingetrapt. Het was keihard werken. Buffelen. Met één middag in de maand vrij.’ Over het geheim van zijn succes zegt hij in het video-interview ‘gewoon nooit tevreden zijn. In mij zit altijd een drive om alles altijd te verbeteren.’ Ook spreekt hij openhartig over de rol van het hotel bij zijn succes. ‘Je denkt toch niet dat het hier een candyshop is en dat ik hier onbeperkt foodcosts kan maken?!’

In deel twee dat volgende week verschijnt vragen we de chef wat zijn favoriete gerechten zijn, waar hij zelf het liefst eet en we vragen hem naar zijn mening over Dutch Cuisine. Deze beweging pleit voor meer groente (80 procent) en minder dierlijke producten (20 procent) op het bord. Hoe staat een restaurant in een internationaal vijfsterrenhotel hier in?

Bekijk hier de bereiding van krab met avocado van Richard van Oostenbrugge**

Video

Reageer op dit artikel