video

Video: Pierre Gagnaire*** en Richard van Oostenbrugge** over samenwerking

Restaurant 1730

Driesterrenchef Pierre Gagnaire kookte ter ere van het vijfjarig bestaan van Bord’Eau** twee avonden een speciaal menu in het restaurant van Hotel l’Europe in Amsterdam. Voor de camera van Misset Horeca reageren hij en executive chef Richard van Oostenbrugge van Bord’Eau op de samenwerking.

Video: Pierre Gagnaire*** en Richard van Oostenbrugge** over samenwerking

‘Ik vind het een eer dat hij hier is’, grijnst Van Oostenbrugge, die Gagnaire uitnodigde met hem het vijfjarig bestaan van Bord’Eau te vieren. ‘Het is toch een van de beste chefs ter wereld. Het is mooi om zijn brigade aan het werk te zien. Gestroomlijnd, maar wel in Gagnaires stijl: veel bijgerechten, veel bittere smaken.’

Ook Gagnaire, die nooit eerder in Nederland kookte, is positief over de samenwerking. ‘We doen dit soort projecten misschien twee keer per jaar. We hebben zoveel restaurants over de hele wereld, we hebben de tijd niet om dit vaak te doen.’ Maar hij neemt het zeker serieus. Voor de twee avonden, waarbij een 8-gangendiner werd geserveerd, creëerde hij een speciaal menu met ingrediënten van het seizoen, zoals wild en truffel, en met als lokale touch en geste naar zijn gastheer twee gerechten waar Heinekenbier in verwerkt was.

In de eerste Misset Horeca van 2017 verschijnt een uitgebreid en exclusief interview dat Misset Horeca had met Pierre Gagnaire, waarin hij ingaat op zijn 14 Michelinsterren, zijn faillissement, inspiratie en drijfveren.

Neem hier een kennismakingsabonnement…

Video

Reageer op dit artikel