video

Le Restaurant gaat door

Restaurant 7304

Het plan om te stoppen was er helemaal niet’, vertelt Jan de Wit. ‘Maar de eigenaar van het pand wilde het huurcontract maar met maximaal één jaar verlengen. Op basis van zo’n onzekere factor kun je niet verantwoord gaan investeren in het pand’, verklaart De Wit de beslissing om per 3 december j.l. na 8 jaar te stoppen met Le Restaurant.

Le Restaurant gaat door

Maar het stoppen is slechts tijdelijk. Als het even kan, probeert De Wit het team bij elkaar te houden. ‘De nieuwe zaak zal in ieder geval groter zijn dan Le Restaurant’, voorziet de Wit. ‘We worden zeker geen kookfabriek met meer dan 100 couverts. Voor ons blijft het belangrijk dat de gasten onze smaken herkennen’, vult Kostya Dadykin, zijn partner aan. ‘Met een wat groter restaurant kan ook iets anders geboden worden dan alleen een avondvullend dinerprogramma’, luidt de toelichting van de heren.

‘We hebben al een aantal zaken in Amsterdam bekeken, maar we gaan nu eerst een paar weken met vakantie. We stoppen er zeker niet mee, Nee, Le Restaurant gaat door en misschien zelfs wel heel dicht in de buurt van onze vorige vestiging ’, verklapt De Wit.

Meer over Le Restaurant
In september maakte Jan de Wit bekend te stoppen in de Tweede Jan Steenstraat.

Samenwerking staat centraal

De Wit en Dadykin hebben reizen als hobby en eten veel bij restaurants. ‘Onze inspiratie doen we over de hele wereld op, we gaan heel vaak zondag en maandag weg en ook onze vakanties staan altijd in het teken van de eetinspiratie.’ In de keukens van De Wit staat nooit het individu centraal, vertelt hij. ‘Mensen vragen wel eens aan mij, ben jij de chefkok Jan? Dan antwoord ik altijd: Nee, we zijn allemaal chef. We doen het echt samen.’

Het team bestaat naast Jan de Wit en Kostya Dadykin uit Sam Knowland (ex Pied à Terre*, Londen) en Enrico Westkamp (ex ’t Nonnetje**, Harderwijk). Als voorbeeld haalt de Wit de ontwikkeling van een gerecht aan, ‘De een heeft soms een mooi idee en dan vult de andere het aan. Zo ook bij ons gerecht met zoete aardappel. Een product waar ik in de basis niet zoveel mee heb. Ik heb ergens een puree gegeten, dat vond ik wel aardig. Wij hebben de zoete aardappel in de oven gekookt en ouderwets gestampt. Kostya suggereerde Griekse yoghurt, maar Enrico kwam met het idee om het wat luchtiger te maken in de kidde en vervolgens vulde Sam het aan door het af te maken met een poeder van Nori. Dat is een voorbeeld van ons teamwork.’

Video

Reageer op dit artikel