video

Jan de Wit van Le Restaurant kookt Michelinster terug na verhuizing: ‘Hadden we nu écht nog niet verwacht’

Restaurant 2019

‘Razend blij’, is Jan de Wit over het feit dat hij na de verhuizing van Le Restaurant met zijn team de Michelinster terugkookte. De chef-kok ging 15 februari open met het restaurant aan de Frans Halsstraat 26 in Amsterdam. ‘Na de verhuizing hebben we een totaal ander restaurant neergezet. We koken moderner, iets spannender.’

Jan de Wit van Le Restaurant kookt Michelinster terug na verhuizing: ‘Hadden we nu écht nog niet verwacht’

Dat Michelin nu al de Michelinster teruggaf, had de chef-kok om die reden niet verwacht. ‘Het is een teamprestatie’, aldus de kok, die met name zijn dankbaarheid uit richting het team, waaronder zijn partner én gastheer Kostya Dadykin.

‘Of we die Michelinster terug gaan koken weten we niet’, zei De Wit in een eerder interview met Misset Horeca. ‘We blijven hetzelfde koken en dat doen we met topproducten. Dat is het belangrijkste.’ De veertien gangetjes blijven, maar er komt ook een kleiner menu voor rond de 60 euro.

Bedrijfsbeëindiging Le Restaurant

In september 2016 werd bekend dat De Wit stopte met zijn sterzaak in Amsterdam, omdat hij geen goed huurcontract kon krijgen. ‘Het huurcontract werd alleen per jaar verlengd. Daardoor werd investeren lastig.’ Gevolg was dat De Wit wegens bedrijfsbeëindiging in december vorig jaar zijn ster verloor voor Le Restaurant. ‘Toen wist ik overigens nog niet van deze nieuwe locatie’, zo laat hij weten. De Wit is een van de weinige chefs de ooit een 10 kreeg van Johannes van Dam. Ook kookte de chef twee sterren bij De Nederlanden en een bij De Trechter in Amsterdam. Le Restaurant kreeg eind 2009 een ster van Michelin.

 

Video

Reageer op dit artikel