video

Jannis Brevet van Inter Scaldes over komst derde Michelinster: ‘Killing was het’

Restaurant 3979

‘Al jaren worden we genoemd. Ieder jaar was het het nét niet, maar dat heeft ons ook gesterkt denk ik. We zijn nu ook klaar om die derde ster te dragen’, zegt Jannis Brevet over de komst van de derde Michelinster bij Inter Scaldes. Hoe de chef-kok de afgelopen tijd sliep? Vooral die dagen ervoor…killing was het.’

Jannis Brevet van Inter Scaldes over komst derde Michelinster: ‘Killing was het’

Zestien jaar lang droeg Inter Scaldes twee sterren. Het echtpaar werd afgelopen weekend al op de hoogte gesteld over de komst van de derde ster. Jannis Brevet: ‘Via een sluiproute zijn we hierheen gekomen’, zegt hij met een glimlach. Voorgaande jaren was het echtpaar namelijk niet aanwezig. Wanneer ze nu wel zouden verschijnen, zou dat bij de overige aanwezigen van de presentatie het vermoeden kunnen wekken dat Michelin een derde ster voor hun in petto had. Via de achteringang kwamen Jannis en Claudia Brevet daarom vanmorgen binnen bij het Delamar theater. ‘We zijn door Werner Loens (red. hoofdinspecteur Michelin) met de taxi opgehaald opgehaald bij ons hotel’, vertelt Claudia Brevet.

Inter Scaldes: Al jaren gedoodverfde kandidaat

Het Zeeuwse restaurant was al jaren de gedoodverfde kandidaat voor een derde Michelinster. Vorige week zei Claudia Brevet daarover tegen Misset Horeca: ‘We zijn voorzichtig met wat we erover zeggen en blijven nu vooral rustig, want we weten niets. Maar we houden goede hoop.We hebben een ontzettend mooi en goed jaar gehad. Echter super, met alle puntjes op de i.’

Inter Scaldes heeft al sinds 1978 een Michelinster en kreeg er in 1984 een tweede bij van Michelin. Jannis en Claudia Brevet namen het restaurant in 2001 over, maar wisten die twee sterren van hun voorgangers Cees en chef-kok Maartje Boudeling altijd te behouden.

Lees het uitgebreide interview dat Misset Horeca had met Claudia Brevet in het magazine dat verschijnt op 22 december 2017.

NAAR HET MICHELIN-DOSSIER VAN MISSET HORECA….

Video

Reageer op dit artikel