video

Iens topman over het Iens Festival, Bookdinners en de macht van Iens

Restaurant 3017

Iens.nl topman – Almir Ambeskovic – reageert voor de camera van Misset Horeca op zijn nieuwe ‘concurrent’ Bookdinners, op de kritieken op het Iens Festival en het commentaar van chefs op Iens (te duur, valse reviews, te veel macht.

Iens topman over het Iens Festival, Bookdinners en de macht van Iens
Almir Ambeskovic

Ook  komt het nieuwe Insider aan bod, waar Iens.nl de drie grote restaurantgidsen bij betrekt. En wat gaat er gebeuren met de spaaractie met Albert Heijn?

 

 

Insider

Iens lanceert Insider. Insider biedt een overzicht van Amsterdamse, Rotterdamse en Haagse restaurants die zich op culinair gebied onderscheiden. Later wordt Insider uitgebreid naar  andere gebieden in Nederland.
De restaurants worden geselecteerd op basis van een van de volgende criteria:

  • Het restaurant heeft een of meerdere Michelinsterren of een vermelding in onder andere de Bib Gourmand van Michelin of GaultMillau
  • Of het restaurant scoort een 9 of hoger en heeft minimaal 25 recensies op Iens en een gemiddelde menuprijs van minimaal € 35,00 of hoger op basis van 3 gangen.

Met Insider kunnen gasten volgens Iens.nl snel kiezen uit het aanbod van betere restaurants. De restaurants worden gepresenteerd op Iens op volgorde van gemiddeld cijfer van hoog naar laag. Om de kwaliteit op het hoogste niveau te garanderen, delen influencers hun ervaring op het Iens-profiel van de Insider-restaurants.

Naast Insider toont Iens nu ook een POP-selectie: alle restaurants in Nederland met een aanbieding.

Nieuwe rangschikking restaurants; niet meer op basis van reviews

Met de introductie van Insider past het platform tevens de sortering van alle restaurants aan. Het zoeken, selecteren en reserveren van restaurants is vanaf nu makkelijker en duidelijker, tenminste dit zegt het bedrijf zelf van de wijziging. Feit is dat niet meer de hoogste reviewscore de belangrijkste factor is, maar ook zaken als het aantal beschikbare tafels (dus alleen voor abonnees) en het aantal annuleringen vanuit het restaurant. iens

Handmatig wel ranken op hoogste review score

De nieuwe sortering wordt al toegepast in de Iens-app en wordt nu ook ingezet voor de desktop website. Gemiddeld cijfer, aantal recensies, beschikbare tafels, aantrekkelijkheid van de promoties, het aantal annuleringen vanuit het restaurant en afstand worden algoritmisch tot een resultaat verwerkt. Er wordt dus niet meer automatisch gerangschikt op het hoogste review-cijfer.

De gast krijgt restaurants in de volgorde van relevantie te zien, zo zegt Iens over de nieuwste sortering. Wat voor de consument relevant is, bepaalt het bedrijf. Bezoekers van de website of de app hebben wel de  mogelijkheid om (handmatig) andere sorteringopties  te gebruiken. Zoals cijfer (van hoog naar laag), mogelijkheid online te reserveren, meest gereserveerd, prijs (van hoog naar laag of vice versa) en de publicatiedatum op Iens.nl (van nieuw naar oud).

Video

Reageer op dit artikel