video

Jacob Jan Boerma over Chefs at the Parc 2019

Restaurant 3632

Jacob Jan Boerma over Chefs at the Parc 2019

Jacob Jan Boerma kreeg voor in vier dagen tijd meer dan 50 Michelinsterren bij elkaar in de keuken van Parc Broekhuizen voor de eerste editie van Chefs at the Parc, de opvolger van Dinner at the Parc. Boerma over de stress, de lol en het koken met al die bevriende chefs.

Na 15 jaar zelf op internationale events te hebben gekookt, wilde Jacob Jan Boerma zelf wel eens een keer een groot culinair event organiseren. Hij heeft een enorm netwerk van sterrenchefs over de wereld. Na Dinner at the Park vorig jaar, wilde Boerma het dit jaar groter en ontving hij op Chefs at the Parc 2019 in vier dagen tijd meer dan 50 Michelinsterren, verdeeld over 28 chefs.

Alle sterrenchefs op een rij die koken op Chefs at the Parc

Alle sterrenchefs op een rij die koken op Chefs at the Parc

‘Nooit eerder in Europa waren op één evenement zoveel sterren’, zegt Boerma niet zonder trots. Voor de camera van Misset Horeca spreekt Boerma over de stress maar ook het plezier op een evenement als dit en over het koken met zoveel topchefs bij elkaar.

Ook was hij vereerd de Oostenrijkse chef Eckart Witzigmann (78) als eregast te mogen ontvangen. Witzigmann was in 1978 de eerste Duitstalige driesterrenchef (en de derde buiten Frankrijk) met Aubergine in München, wat pas een jaar open was. Nog altijd is Witzigmann actief, als consultant bij Hangar 7 in Salzburg.

Boerma geeft in 0nderstaande video ook antwoord op de vraag of Chefs at the Parc volgend jaar terugkeert.