Copa Jerez voor Seinpost

Copa Jerez voor Seinpost

Restaurant Seinpost heeft de Copa Jerez 2004 gewonnen. Met de overwinning in de Nederlandse finale van de sherry-spijs-wedstrijd ligt een fraai volgend doel in het verschiet voor het toprestaurant uit Scheveningen.

Patron Edwin van de Goor en chef-kok Gert-Jan Cieremans vertegenwoordigen Nederland tijdens de internationale finale van de culinair wedstrijd in het Zuid-Spaanse Jerez de la Frontera. Tijdens de finale begin deze week rekende Van de Goor en Cieremans af met hun concurrenten Marcel van der Kleijn (Calla’s, Den Haag), Omar Dahak (Het Nonnetje, Harderwijk), Ron Blaauw (Ron Blaauw Restaurant, Ouderkerk aan de Amstel) en Jerry Bastiaan (Karel V, Utrecht).

De jury van de Copa Jerez 2004 bestond onder meer uit chef-kok Robert Kranenborg, wijnschrijver Hubrecht Duijker en voorzitter Jan van Lissum van het organiserende The Wine & Food Association. De prijs werd uitgereikt tijdens de presentatie van de nieuwe editie van restaurantgids Lekker. Daarin viel Seinpost ook op door met een reuzensprong, van plaats negentien naar acht, de top-10 binnen te stormen. Vorig jaar won Pascal Jalhaij van Restaurant Vermeer de prijs.