Menutopper Jack Heijkoop slaat weer toe

Menutopper Jack Heijkoop slaat weer toe

Voor de tweede achtereenvolgde maal heeft Jack Heijkoop van Gasterij Den Dis in Bladel de wedstrijd Lekkerste Snackmenu gewonnen. Heijkoop maakte indruk ...

Pof Kiep & Co. Daarmee behaalde Heijkoop de hoogste score. Een menu met kip als hoofdelement, met een gepofte aardappel erbij. ‘Die kip is zo enorm lekker mals’, aldus de winnaar direct na afloop. ‘De kracht van mijn menu is dat we het altijd kunnen maken. Of het nou in de daluren of in de spits is, dit menu is altijd te maken.’

Heijkoop breidde de wedstrijd goed voor. ‘Ik heb meerdere menu’s samengesteld en deze laten proefdraaien in onze zaak. Mijn gasten hebben vervolgens de Pof Kiep & Co gekozen als beste. Na een soort try-out, heb ik me met dit menu ingeschreven.’

Tweede in de eindstand werd Fred Stevense van Cafetaria De Roode Vos uit Goor met zijn creatie ‘Asjemenou’. De derde plaats was voor Phia van de Lugt van SnackSalon Het Middelpunt uit Wezep met haar ‘Zalm Sate Menu’.

Totaal namen 26 deelnemers mee aan deze eendaagse wedstrijd. Door het enorm aantal deelnemers heeft de wedstrijdorganisatie besloten volgend jaar te werken met voorrondes. Waarschijnlijk komen en drie regionale voorrondes. ‘Verder zijn we enorm blij dat vooral topbedrijven deelnamen aan de wedstrijd’, stelde juryvoorzitter Paul van Gurp. De voorzitter gaf tot slot de deelnemers nog één tip. ‘Maak het niet te moeilijk. Houd het bij een snackmenu en gebruik niet te veel ingredienten.’

Gouden Snackmenu's
Ieder jaar organiseert de Stichting Activiteiten Fastfood & IJsbedrijven de wedstrijd Het Lekkerste Snackmenu.Op Zibb.nl/horeca kunt u de winnaars én de bereiding van hun snackmenu's uit de jaren 2001 tot en met 2004 bekijken.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.