Malaysia Airlines strikt kok Kruithof

Malaysia Airlines strikt kok Kruithof

Chef-kok Martin Kruithof van tweesterrenzaak De Lindenhof in Giethoorn gaat als culinair adviseur aan de slag voor topluchtvaartmaatschappij Malaysia Airlines. Kruithof gaat maaltijden maken voor vluchten van Amsterdam naar Kuala Lumpur in Azië.

‘Malaysia Airlines staat na Singapore Airlines bekend als tweede beste luchtvaartmaatschappij ter wereld. Maar ze doen er alles aan op nummer één te worden. Het is fantastisch om daaraan mee te werken’, aldus Kruithof in De Stentor.

Het is de bedoeling dat alle vliegtuigmaaltijden op Schiphol worden gemaakt. Dit gebeurt door een speciale groep van koks die hun kennis en receptuur bij De Lindenhof halen. Ze staan onder supervisie van meesterkok Kruithof. De gerechten die gasten in het vliegtuig krijgen zijn onder meer coquilles, gamba’s, snoekbaars en parelhoen.

'De stijl van Martin Kruithof wordt gekenmerkt door een eerlijke en pure smaak. Zijn inventieve gerechten worden met overwegend neutrale, lichte en verteerbare smaakeigenschappen bereid. Dit is zeer belangrijk wanneer maaltijden aan passagiers worden geserveerd op 10 km hoogte', aldus Area Manager Huib Gorter van Malaysia Airlines.

Het is niet de eerste keer dat vliegtuigmaatschappijen een beroep doen op de kookkunsten van chef-koks. Eerder bemoeide Cees Helder van Parkheuvel*** in Rotterdam zich met het samenstellen van gerechten voor de catering van KLM. Het ging hierbij om KLM-reizigers met business class.