Omzetexplosie De Kromme Watergang door Michelinster

Omzetexplosie De Kromme Watergang door Michelinster

De uitreiking van een Michelinster aan restaurant De Kromme Watergang begin dit jaar heeft de omzet van het horecabedrijf spectaculair doen stijgen. De ...

Vinke noteert maar liefst 45 procent meer omzet na het behalen van de felbegeerde Michelinster in januari dit jaar. En dan moet het zomerseizoen, met veel strandgasten uit Cadzand en Knokke, nog komen. De spectaculaire omzetstijging begon direct na de bekendmaking van de ster.

Vinke in De Volkskrant: ‘Het was diezelfde week nog een gekkenhuis. Nu is het personeelsbestand van zes naar acht gegaan en begint binnenkort de bouw van een hele nieuwe keuken. Dit is het moment om te investeren in nog meer kwaliteit. Want nu gaan we ook voor de tweede.’

Ook restaurant ’t Schulten Hues in Zutphen meldt een behoorlijke verandering na het behalen van een ster. ‘Opeens zit je zaak elke dag bomvol. Het is echt ongekend. Maar ja, het is de bijbel hé. Er komen nu doordeweeks ook mensen die een zesgangen-menu bestellen’, aldus eigenaar Peter Gast. ’t Schulten Hues ontving voor de bekendmaking van de nieuwe sterren op 24 januari tachtig tot 120 gasten per week. Nu zijn dat er zo’n 240. Een verdubbeling van het aantal.

Ook hotel-restaurant Hof van Sonoy in Blokzijl zag de afgelopen honderd dagen de bezettingsgraad in het restaurant verdubbelen na het verkrijgen van een ster. ‘Vroeger moest je enorm je best doen om een menuutje te verkopen. Nu zeggen de gasten: doet u maar, meneer Van Staveren, het zal wel goed zijn. Dat is een ster’, aldus Paul van Staveren van Hof van Sonoy.

Meer weten over Michelinsterren? Bekijk dan nu ons dossier met daarin het complete archief.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.