Marc Smeets begint in Schiedam

Marc Smeets begint in Schiedam

Marc Smeets begint een nieuw restaurant in Schiedam. De chef-kok opent op 7 maart Lepels, eten en drinken in de Zuid-Hollandse stad. Smeets kookte tot eind vorig jaar in zijn eigen restaurant in het Haagse hotel Corona.

In Lepels begint Smeets een nieuw culinair avontuur met Kim Hilbrink. De zaak is gevestigd aan de Korte Haven in Schiedam en is opgesplitst in een restaurant en een lounge-gedeelte. In de keuken, waarin Bas Lintvelt een rol gaat spelen, voeren vis en groenten de boventoon.

De gerechten zijn in hele en in halve porties te verkrijgen. In de bar/lounge serveert Smeets naast lepelamuses ook kleine tapas-gerechten. Op de website van Lepels is te zien dat Smeets nog personeel zoekt voor diverse vacatures voor de bedienings- en keukenbrigade.

Marc Smeets (35) begon tien jaar geleden als chef-kok. Hij kookte onder meer onder de kookgrootheid Robert Kranenborg. De laatste vijf jaar tot eind december 2005 runde Smeets het hotelrestaurant onder eigen naam. Restaurant Marc Smeets behoorde met Calla’s, The Raffles, Seinpost, Kandinsky, Imko Binnerts en Le Cirque tot de top van de eetgelegenheden in en om Den Haag.