‘Uit oogpunt van volksgezondheid is het onverantwoord. De gezondheid van een barman en dj is even belangrijk als die van een kelner in een restaurant, vinden wij. KHN denkt daar kennelijk anders over’, aldus Lies van Gennip van STIVORO.
Van Gennip vervolgt: ‘Daarbij werkt halve invoering niet. Een kroeg verkoopt al snel een tosti of bitterbal. Waar ligt de grens en hoe controleer je dit? In België is sinds 1 januari sprake van die halve invoering. Het is daar voor zowel de gasten als horecaondernemers heel onduidelijk. Dat kunnen we in Nederland voorkomen door alle horeca in één keer rookvrij te maken’.
STIVORO is in 1974 opgericht door KWF Kankerbestrijding, het Astma Fonds en de Nederlandse Hartstichting. De organisatie is een expertisecentrum voor tabakspreventie. Uitgangspunt in het beleid van STIVORO is het niet-roken tot norm stellen.
Zie ook:
KHN wijzigt rookkoers en wil verbod per 1 januari 2008