FNV denkt aan afspraken met individuele bedrijven

FNV denkt aan afspraken met individuele bedrijven

FNV Horeca denkt er aan om afspraken over arbeidsvoorwaarden te gaan maken met individuele bedrijven in de horeca, nu de cao-onderhandelingen zijn stopgezet. Maandag praat de vakbond hierover met de eigen cao-commissie.

Volgens Ben Francooy, voorzitter van FNV Horeca, is het een logische keuze nu er niet meer wordt onderhandeld tussen werkgevers en –nemers over een nieuwe cao. ‘Koninklijke Horeca Nederland heeft enkele weken geleden alles van tafel gehaald met de mededeling dat de achterban dit wil. Ze hebben gezegd dat de branche wel een jaartje zonder cao kan. Wij vinden dat geen goed idee’.

Francooy denkt aan een andere weg nu de ‘weg via Woerden’, zoals hij dat noemt, niets heeft opgeleverd. ‘We denken aan het maken van afspraken met individuele bedrijven. Te beginnen bij de grote bedrijven. De basis hiervoor geldt de huidige cao met aanpassingen op het gebied van het behouden van koopkracht’.

KHN en de vakbonden lieten 19 april weten dat de onderhandelingen voor een nieuwe horeca-cao waren vastgelopen. De vorige cao liep 1 april 2012 af. Na het mislopen van de onderhandelingen zijn er geen afspraken gemaakt om weer om aan tafel te komen.