FNV sluit eerste bedrijfs-cao in horeca

FNV sluit eerste bedrijfs-cao in horeca

FNV Horeca heeft een bedrijfs-cao afgesloten in samenwerking met Railrest. Railrest verzorgt de horeca en catering in de Thalys treinen van Amsterdam naar België, Frankrijk en Duitsland. Een van de hoofdpunten van deze bedrijfs-cao is een loonsverhoging van 2 procent per 1 juli 2012 voor alle werknemers.

Sinds 1 april 2012 is de horeca cao-loos. FNV Horeca vindt dat alle horecawerknemers een goede cao verdienen, maar een sectorbrede cao zit er door de stukgelopen onderhandelingen op korte termijn niet in.

Daarom is FNV Horeca op zoek naar alternatieve oplossingen, zoals bedrijfs-cao’s. De eerste is nu met succes afgesloten.

De hoofdpunten van de bedrijfs-cao van Railrest zijn:
- Per 1 juli een loonsverhoging van 2% voor alle werknemers van Railrest;
- Contracten volgens de wettelijke regeling: 3 tijdelijke contracten in 3 jaar;
- Vanaf 18 jaar het basisloon, behorende bij de functie;
- Looptijd van 6 maanden. De cao eindigt op 31 december 2012.

Milen van Boldrik, sectorbestuurder FNV Horeca, zegt blij te zijn dat de Railrest cao rond is. ‘Werknemers uit Duitsland, Frankrijk en België verdienen beduidend meer dan de Nederlandse werknemers. Om goede mensen te kunnen blijven trekken, is een goede cao en een passende beloning belangrijk. Railrest laat met deze cao zien dat zij hun werknemers belangrijk vinden’, aldus Van Boldrik,

FNV Horeca is de vakbond voor werknemers in de horeca met ruim 20.000 leden. FNV Horeca behartigt de collectieve belangen voor alle horecawerknemers op het gebied van werk en inkomen, arbeidsvoorwaarden, arbeidsomstandigheden en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

Bron: ANP