Overheid moet niet doorschieten in veiligheid

Overheid moet niet doorschieten in veiligheid

De overheid moet niet doorschieten in haar ijver de horeca veiliger te maken. Bijvoorbeeld bij de toepassing van de wet Bibob. Dat zegt voorzitter Toon Naber van Koninklijke Horeca Nederland (KHN).

Naber stelt in zijn column in het ledenblad van KHN dat veiligheid een belangrijke zaak is voor de horeca.  Hij vindt dat de overheid daarbij in al haar ijver niet moet doorschieten.

‘Zo zijn er gemeenten die de wet Bibob, bedoeld om dekmantels van misdadigers te ontmaskeren, veel te strikt toepassen. Deze gemeenten vragen onze collega’s om aan te tonen dat ze zuiver op de graat zijn. In sommige plaatsen zijn horecaondernemers daardoor duizenden euro’s kwijt voor het aanvragen van eenvoudige vergunningen. Ik hoef niet uit te leggen dat KHN er alles aan doet om dat te veranderen’, aldus Naber.

Naber vindt dat met veiligheid als stevige basis vanzelf ruimte en creativiteit ontstaat om verantwoord te werken. Naber: ‘Met gezonde, milieuvriendelijke producten, afkomstig uit eigen regio. Want veiligheid en verantwoord zijn basisvoorwaarden voor de hele horeca’.