Nieuwe schone en stille vrachtwagen voor Sligro

Nieuwe schone en stille vrachtwagen voor Sligro

Sligro zegt een technische primeur voor Nederland te hebben. In samenwerking met Iveco Schouten en C&H Euser Transport ontwikkelde Sligro een nieuw type bezorgvrachtwagen voor stadsdistributie. De nieuwe vrachtwagen wordt sinds half juli ingezet voor stadsdistributie in Amsterdam.

Sligro wil vóórloper zijn op het gebied van schone en stille distributie, zowel met vrachtwagens met groot volume voor lange afstanden, als met kleinere vrachtwagens voor fijnmazige stadsdistributie, zo laat het weten.

De vrachtwagen is klein genoeg om ook het poortgebouw van het ‘Muiderslot’ te kunnen passeren, een berucht logistiek obstakel, en is door de kleine wielen en de korte wielbasis extreem wendbaar. De motor loopt op CNG groen gas, een biogasvariant, wat een CO2-reductie van 75 procent oplevert ten opzichte van diesel. Anders dan bij andere gaswagens volgens Sligro heeft deze vrachtwagen een actieradius tot 450 kilometer. Bovendien is de motor niet alleen schoon maar ook stil.

Met deze nieuw ontwikkelde stadswagen voldoet Sligro ruimschoots aan alle eisen die gesteld worden aan binnenstedelijk distributie. Het resultaat is een zeer stille, schone vrachtauto met ruimte voor 18 rolcontainers.