Leden FNV Horeca akkoord met cao

Leden FNV Horeca akkoord met cao

De leden van FNV Horeca hebben aangegeven dat zij akkoord gaan met het bemiddelingsresultaat voor een nieuwe cao horeca. In het totaal was 82 procent van de uitgebrachte stemmen positief. Hierdoor is de nieuwe horeca-cao met terugwerkende kracht per 1 augustus 2012 van toepassing.

De leden van FNV Horeca konden tot en met 10 september hun stem uitbrengen. Doordat ook KHN akkoord is gegaan met het resultaat, is de cao met terugwerkende kracht sinds 1 augustus 2012 van toepassing.

Milen van Boldrik, sectorbestuurder van FNV Horeca, stelt dat de leden het laatste woord hebben. ‘Middels de ledenraadpleging heeft het overgrote merendeel van de leden die hebben gestemd aangegeven dat zij akkoord gaan met het bereikte resultaat. Daarom kunnen we nu zeggen dat we een cao-akkoord hebben bereikt’, aldus Van Boldrik.

De horeca-cao gaat dus in per 1 augustus 2012 en loopt tot en met 31 december 2013. Werkgevers en werknemers lukten het niet om in april, toen de vorige cao afliep, een nieuwe cao af te sluiten. Na opnieuw te onderhandelen kwam er in augustus toch een onderhandelingsresultaat. Hiervan hebben de leden van FNV nu gezegd hiermee akkoord te zijn.