Eden koopt Holiday Inn Eindhoven

Eden koopt Holiday Inn Eindhoven

De Eden Hotel Group koopt het Holiday Inn Eindhoven. Voor de Eden Group is de aankoop van het hotel in Eindhoven de eerste 'onder de rivieren'. Mogelijk volgen meer hotels in het zuiden van het land.

Het hotel wordt gekocht van een vastgoedfonds van IBUS Asset Management. De overdracht van het vastgoed vindt plaats op 1 maart 2007. De exploitatie gaat op 1 juni over van Holiday Inn Eindhoven naar de Eden Hotel Group.

Zuiden
Algemeen directeur Leon Dijkstra is tevreden met de aankoop en laat doorschemeren dat het mogelijk meer bedrijven in het zuiden wil aanschaffen. ‘We zijn verheugd nu ook de rivieren over te steken. Het past in ons streven om binnen drie jaar het aantal hotels van onze Eden Hotel Group tot twintig hotels uit te breiden’, aldus Dijkstra.

Gerenoveerd
Het Holiday Inn Eindhoven, gelegen in het centrum van stad tegenover het Centraal Station, wordt na de overname grondig onder handen genomen. Het viersterrenhotel wordt gerenoveerd om het weer een ‘echte langmark in Eindhoven te laten zijn’, aldus de Eden Hotel Group in een persschrijven.

1.400 hotelkamers
Na de aankoop van het Holiday Inn Eindhoven komt het aantal hotels van de Eden Hotel Group uit op dertien. De hotels staan onder meer in Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Leeuwarden en Enschede. In het totaal exploiteert de groep meer dan 1.400 hotelkamers in het drie- en viersterrensegment.

Zie ook:
Aankoopklapper Eden Hotel Group

Eden koopt Holiday Inn Eindhoven