Tijdens de lunch werden vier grote champagnes geserveerd: Dom Pérignon 1998, Veuve Clicquot Ponsardin, La Grande Dame 1996m, Krug Grande Cuvé en Dom Perignon Rosé 1996. Chef Edwin Kats van het Amstelhotel kookte daarbij vervolgens een aantal spraakmakende gerechten: vooral de gegrilde zeetongsfilets, romige bloemkool met amandel en waterkerssaus, gecombineerd met de Ponsardin, was van ongehoorde klasse, vond bijvoorbeeld Peter Klosse van de Echoput in Apeldoorn. Vooral de bloemkool liet zich geweldig combineren met de Ponsardin.
Hilton-directeur Roberto Payer bevestigt de trend dat champagne steeds meer wordt verkocht. ‘Je ziet het bij op het terras. Met dit prachtige weer loopt het geweldig. Niet alleen champagne maar ook de andere petillants zijn helemaal in.’
Wijnkenner Gert Crum vindt dat de champagnekaarten in Nederland te klein zijn. ‘Er staan er maar twee of drie op. Dat is te weinig, dat kan veel meer. En als er meer op staan wordt champagne ook meer verkocht. Grote champagnes zijn duur, mee eens, maar de kwaliteit ervan wordt niet snel vergeten.’
General manager Hendrik Bosch van het Amstel-hotel genoot zichtbaar van de lunch, die verder werd bijgewoond door onder meer Erik van Loo van Parkheuvel, Stan Huygens van De Telegraaf, restaurateur Cees Wiltschut van restaurant De Zwetheul en Jan van Lissum van Wine Professional. De lunch werd buiten gehouden onder parasols aan de oever van de Amstel.