Hotelschoolstudenten kunnen niet verkopen

Hotelschoolstudenten kunnen niet verkopen

Studenten of oud-studenten van de hotelscholen in ons land maken weinig kans om na hun studie in aanmerking te komen voor een salesfunctie bij het nieuwe, ambitieuze hotelconcept Qbic. 'Studenten van de hotelschool zijn "pleasers" en hebben niet door dat er ook verkocht moet worden'.

Dat zegt Paul Rinkens, bedenker van het nieuwe hotelconcept Qbic. Voor het invullen van salesfuncties zoekt Rinkens daarom bewust buiten de hotellerie. Daar vindt hij makkelijker geschikte kandidaten met meer salesfocus.

‘Mensen met een hotelschoolopleiding hebben weinig verstand van verkopen. Ze worden getraind om gasten te “pleasen” en hebben niet door dat er verkocht moet worden. Wij kiezen daarom bewust voor sectoren waar goede verkopers zitten. Mensen die weten waar het in hun functie om gaat: het binnenhalen van opdrachten’, aldus Rinkens.

Directeur Wim Dooge van de Hotelschool in Den Haag was niet bereikbaar voor commentaar.

Paul Rinkens is bedenker van het in juli geopende hotelconcept Qbic in het WTC Amsterdam. Dit concept wijkt in alle aspecten af van een traditioneel hotelbedrijf. Het is compact (kleine units voorzien van alle gemakken), kwalitatief en trendy. Het concept kent een sterke focus op internmarketing. Bijna de helft van de boekingen komen direct van de eigen website.

Eerdere berichten over Qbic